Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов проведе среща с кмета на Ямбол Валентин Ревански, съобщават на сайта на общината.

Свързани новини

16.02.2024 15:00

2000 военни на НАТО в Кабиле, кметът на Ямбол стартира референдум

Видян 471 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов проведе среща с кмета на Ямбол Валентин Ревански, съобщават на сайта на общината.

Пред ръководството на общината Ефтимов разясни, че Министерството на отбраната предвижда разширяването на казармен район Кабиле за ниво бригада от 2000 военни, но тя ще остане изцяло българска, а не българо-американска съвместна база, каквато е тази на Ново село. Този район е препоръчан, заради близостта му до летище и пристанище, до полигон "Ново село", както и заради изградената железопътна и пътна инфраструктура.

Той каза още, че в базата на Кабиле не са правени инвестиции от 30-40 години. Сега се предвижда да бъдат основно ремонтирани сградите, да се изградят нови трафопостове и канализацията, като средствата ще бъдат осигурени от държавния ни бюджет и от бюджета на НАТО.

Процедурите за това вече са стартирани от страна на Министерството на отбраната. Предвижда се и изграждане на временен лагер по искане на ръководството на водената от Италия Многонационална бойна група на НАТО.

Началникът на отбраната допълни, че освен повече сигурност и надеждна отбрана, съюзните формирования у нас ще донесат и икономически ползи, като биха подпомогнали местния бизнес в областта на строителството, осигуряване на комунално-битови услуги и стоки.

"Проблемът е, че казарменият район на Кабиле е в близост до урбанизираната територия на Ямбол. В случая за нас е важно, спокойствието на гражданите", каза Валентин Ревански. Той допълни, че Ямбол се бори за всеки нов жител, за това са създадени нови социални програми, за хората, които предпочетат да живеят в града, инвестира се не само в инфраструктурата, а и в образованието и спорта.

Кметът заяви категорично, че той и екипът му ще спазят обещанията пред гражданите да се направи допитване или местен референдум, както го правят по всички по-важни въпроси.

"По време на срещите си с граждани, основните им искания към нас бяха да се чуе мнението на жителите на Ямбол относно мигрантски центрове и бази на НАТО. Аз и екипът ми сме хора, които изпълняваме ангажиментите, които поемаме!", заяви Валентин Ревански.

Двете страни постигнаха договорка да се проведе разяснителна кампания сред населението от страна на Министерството на отбраната, за да може гражданите да вземат информирано решение по въпроса за държавното решение за разширяване на казармения район.

Снимка: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв