Свързани новини

18.12.2015 12:47

200 мигранти протестираха в Италия срещу вземането на пръстови отпечатъци

Видян 1736 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около 200 бежанци намиращи се на италианския остров Лампедуза, протестираха срещу тяхното идентифициране. Готови са и на гладна стачка.

Протестиращите, в голямата си част еритрейци пребивават в центъра за бежанци на остров Лампедуза. Отказват да бъдат фотографирани и да им се взимат отпечатъци. Смятат, че това означава принудително разселване  в страни, в които те не желаят да живеят или да останат в Италия съобразно Дъблинския регламент.


Протестът съвпада с това, че Европа обърна внимание на Италия чрез процедура за нарушение относно спазването на правилата за идентифициране на бежанците, като я посъветва дори да използва сила за това. Наблюдателите на Апенините забелязват от своя страна бюрократична несъвместимост в различните правила за идентификация, пребиваване и разпределяне на бежанците.


Парадокс е, че  идентифицирани според новите изисквания от края на месец септември, са „икономически мигранти” и получават отказ за влизане и ако не напуснат страната в седемдневен срок, стават нелегално пребиваващи.

Италианският премиер Матео Ренци, който е в Брюксел за срещата на върха на ЕС, изрази засилваща се неудовлетвореност от справянето на ЕС с миграционната криза, но отхвърли внушенията, че страната му не прилага европейските закони.

Той определи европейските критики като сюрреалистични, отбелязвайки, че Италия спазва над 90 процента от задълженията си по идентифициране на мигрантите, докато ЕС изпълнява по-малко от 1 процент от обещанията си, дадени на Италия и Гърция за разселването.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей