Свързани новини

16.04.2013 16:49

20 лв. глоба за кола без регистрация в общината

Видян 2298 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бонус глоба за гражданите, които са пропуснали да регистрират колата си в двумесечен срок, пускат от Столичната община. Само от 1 май до 30 юни на всеки, който не е записал автомобила си в кметството, ще се налага минимална глоба от 20 лв.


 "По-добре е да мотивираме хората да регистрират колите си, отколкото да им налагаме максималните санкции”, обясни зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов. Ако не платиш в гратисния срок, обаче глобата ще е от 20 до 200 лв. за физическо лице и от 100 до 500 лв. за фирмите. От 1 юни общината ще спира онлайн годишните технически прегледи на автомобили, за които не е платен данък.


„Това ще стане възможно, когато системата за отчитане на местните данъци на общината ще се свърже със софтуера на агенция Автомобилна администрация на транспортното министерство”, обясни Барбалов. При въвеждането на данните за колата, пристигнала за технически преглед, в сервиза ще излиза съобщение дали са платени или не дължимите такси. Ако не са направени вноски, няма как да се извърши технически преглед.


Припомняме, че от началото на юни ще се въведат лепенки на документите и квитанциите за платени данъци на автомобилите в София. От Московска 33 вече са поръчали 800 холограмни лепенки, като  всеки стикер ще има уникален номер и на него ще бъде изписано Столична община.


От 1 юни ще се въведе и нова информационна услуга за техническите прегледи на моторните превозни средства.


„Когато човек отиде да направи технически преглед, в пунктовете автоматично ще се получава справка дали той дължи местен данък“, допълни още Барбалов:



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби