Свързани новини

24.03.2020 13:03

20 легла в отделение за коронавирус в Гоце Делчев

Видян 1442 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В една от големите болници в Югозападна България - тази в Гоце Делчев отделението по инфекциозни болести ще се превърне в отделение за болни от коронавирус. Големият проблем обаче е свързан с реанимацията, която в момента се намира в друга сграда и при нужда ще трябва да се търси начин да се измести.


“Ако напрежението ескалира, ние трябва да бъдем готови и да трансформираме по възможност такива отделения с възможности за най-вече дихателна реанимация”, обясни началникът на МБАЛ "Иван Скендеров" - Гоце Делчев д-р Владислав Улевинов.


В болницата правят всичко възможно да се оборудват с всичко необходимо, за да посрещнат евентуална вълна от болни. Засега леглата в реанимация изглеждат недостатъчно.


“Ще направим всичко по силите си да обособим повече такива постове. Респиратори 4-5, може да се ползва и друга апаратура, хубаво би било ако имахме още”, допълва д-р Улевинов.


Отделението за коронавирус разполага с около 20 легла. При нужда ще се ползват и 20-тте легла от детско отделение, което ще бъде преместено, ако ситуацията ескалира.


„Недостиг имаме с персонала. Лекарите по принцип са малко в цялата държава, според мен, това се отразява на работата, доста хора лекари са в пенсионна възраст и правят компромис да идват на работа. Сестрите също са малко, като навсякъде”, каза началникът на Инфекциозно отделение д-р Костадин Итев.


А лекарите, които преди седмица изразиха готовност да напуснат болницата, все още са в предизвестие. Сред тях няма специалисти от инфекциозното отделение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак