Свързани новини

21.11.2012 16:44

2 години решетки за Кольо Босия

Видян 2671 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Две години затвор грозят поетът-дисидент Николай Колев-Босия за хвърлен домат по парламента в знак на протест. Това стана ясно от самия него вчера.


Емблематичният политик от зората на демокрацията бе арестуван във вторник заради личната му протестна акция. „Чакаха ме полицаите пред парламента, тъй като аз бях предупредил още преди седмица институциите какво смятам да правя. Още предната вечер ме предупреди кварталният полицай да се откажа от проявата на недоволство”, каза Босия пред bTV и допълни, че миналата сутрин не бил освободен от ареста, а изгонен. „Казах, че искам да ме изведат оттам превъзпитан, за да не допусна същата „грешка”.


Известният дисидент, който в свой блог изразява непреклонните си граждански позиции срещу управлението на България, потвърди, че е пратил по едно протестно писмо до всички основни институции.


„Те са отговорни за състоянието на България в момента. Те обаче не ми отговориха, не ме и поканиха на разговор. Затова предприех тези действия”, допълни Колев. По думите му парламентът е бил първи в списъка с взети „под доматен прицел” институции, тъй като той взима политическите решения. Личната му съпротива срещу „политическия произвол” у нас била провокирана от хвърленото през октомври доматено пюре по сградата на столичната Съдебна палата. Според него този протест е бил правилен като идея, но не и като изпълнение, тъй като е бил направен през нощта и анонимно. Затова той самият искал да даде пример на младите.


По същото време от Коалиция за България излязоха с протестна декларация по повод ареста на Босия. „Ако ГЕРБ арестуват всички недоволни от управлението, няма да им стигнат РПУ-т“, заяви председателят на Коалиция за България и лидер на БСП Сергей Станишев в декларация от парламентарната трибуна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,