Според адвокат Валентин Димитров в ДНК експертизата "няма какъвто и да било биологичен материал по дрехите, с които се твърди, че Георги е бил в нощта на нападението срещу Дебора", съобщи БТА.

Свързани новини

28.08.2023 13:36

2 експертизи сочат, че Георги Георгиев не е обезобразил Дебора: Адвокатът

Видян 4609 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Защитниците на обвинения за нападението над 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора, нарязана с макетно ножче Георги Георгиев обявиха, че резултатите от ДНК експертизата и от трасологичната експертиза сочат, че "категорично се отхвърля възможността Георги да е извършител на деянието".

Според адвокат Валентин Димитров в ДНК експертизата "няма какъвто и да било биологичен материал по дрехите, с които се твърди, че Георги е бил в нощта на нападението срещу Дебора", съобщи БТА.

Освен това намерената на местопроизшествието стъпка от обувка категорично не е на Георги - нито по вид, нито по размер, каза още Димитров.

Миналата седмица държавното обвинение обедини двете досъдебни производства срещу Георгиев - за нанасяне на двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота, и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други части от тялото на 18-годишното момиче.

Сигналът за нападението над 18-годишното момиче е получен около 23:30 часа на 26 юни. На 27 юни обвиняемият е задържан за срок от 24 часа, като тогава е бил в условията на вече наложено наказание "пробация" от януари т.г. за подобно престъпление. Той е освободен с постановление на Районния съд, след като съдебният състав счита, че събраните доказателства по делото сочат за лека телесна повреда.

На 31 юли Георги Георгиев беше задържан с постоянна мярка „задържане под стража" по другото досъдебно производство за закана с убийство спрямо 18-годишното момиче. На 9 август Окръжният съд в Стара Загора потвърди наложената мярка за неотклонение.

А междувременно случаят с нарязаната с макетно ножче Дебора предизвика протести в цялата страна.

Днес съдът в Стара Загора трябваше да гледа исканата от защитата промяна на мярката за неотклонение на Георги Георгиев. Заседанието обаче бе прекъснато заради спиране на тока. То се гледа при закрити врати по искане на прокуратурата.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева