Свързани новини

08.09.2010 10:24

2/3 от народа против яслите

Видян 1480 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Социологическо проучване показва, че две трети от българите смятат, че е по-добре децата да тръгват на детска градина от 3-годишна възраст. Това съобщи БТА, като се позова на национално представително проучване на НЦИОМ, направено между 27 август и 1 септември сред 1000 души.


Хората от маргинализираните прослойки - нискообразовани, бедни и от етническите общности, обаче нямат нищо против децата им да постъпват в детско заведение колкото може по-рано. Според изследването под 1 процент от българите са на мнение, че децата у нас не трябва изобщо да посещават детска градина.  Заможните българи обаче смятат, че децата трябва да тръгват на градина от 4-годишна възраст или по-късно. Те предпочитат по-персонален подход на  отглеждане. Общо 83.9 на сто смятат, че децата трябва да тръгват на детска градина, преди да навършат 5 години, а според 95.1 на сто на 5 години детето им вече трябва да бъде в детска градина.


Хората искат гаранции, че държавата ще подпомага наистина социално слабите деца, а не децата на хора, които намират недостатъци в социалното законодателство, коментират от НЦИОМ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв