Конференция ГРАДСКИЯТ ТУРИЗЪМ И НЕГОВИТЕ ПОТАЙНОСТИ – НОВОТО ЛИЦЕ НА БЪЛГАРИЯ КАТО ВСЕСЕЗОННА ДЕСТИНАЦИЯ с участието на кмета Йорданка Фандъкова

Свързани новини

03.10.2023 14:12

19% растеж на нощувките в София спрямо 2019 г., 22% скок на броя туристи

Видян 2045 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

19% е растежът на броя нощувки в София за първите 8 месеца на тази година спрямо предковидната и използвана за база в туризма прекрасна за бранша 2019 г. Спрямо същия период на миналата година скокът е 21%. Това е реалният измерител на прогреса в този бранш, ангажирал с работа в хотели, ресторанти, барове, обекти и атракции десетки хиляди хора в милионния град. На тази база растат и приходите от общински данък, който и след кампанията по регистриране на ербиендби квартири достигна скок от 38 на сто.

Данните, които се дължат на работата на Общинското предприятие Туризъм бяха изнесени на браншовата конференция ГРАДСКИЯТ ТУРИЗЪМ И НЕГОВИТЕ ПОТАЙНОСТИ – НОВОТО ЛИЦЕ НА БЪЛГАРИЯ КАТО ВСЕСЕЗОННА ДЕСТИНАЦИЯ от кмета на София Йорданка Фандъкова. Тя отбеляза възходящия тренд, довел до удвояване на туристите от 2009 до 2019 г., последван от спад в ковидните години и доста отчетлив ръст през последните месеци. Това е и видимо по големите групи, които наблюдаваме вече не само през уикенда, а всеки ден от седмицата в центъра на града.

Той е базиран както на инвестициите на общината в исторически и археологически обекти, в подпомагане на фестивали и културни събития, така и в инфраструктурата - например свързването на летището и централната гара с центъра и всички важни за туризма точки на територията на общината, така и на вложенията на бизнеса, който през ковидните години откри няколко впечатляващи обекта като хотелите Милениум и Хаят и обновения и отворил под ново име бивш Родина - сега Гранд Астория - само те, взети заедно имат повече от 1000 легла, както и много други по-малки места за настаняване и заведения.


 Мария Пенчева



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева