Свързани новини

05.08.2021 15:08

187 пожара за денонощие

Видян 1416 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През изминалото денонощие са възникнали 187 пожара на територията на страната. Продължава гасенето на някои от тях. В късните часове снощи получихме доклади, че всички пожари до момента са локализирани, като колегите продължават да обикалят по периметъра им. Положението е сравнително спокойно. Това обясни пред bTV гл. комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението".


Най-критичните точки в момента са в санданското село Петрово и хасковското село Свирачи. Пожарът край село Петрово е локализиран, но все още не е напълно овладян.


„Ако днешният силен вятър и високи температури не допринесат за тяхното разпалване, разчитам, че с подкрепата на армията и горските служители, които ще се включат много активно, ще успеем да ги погасим", допълни Николов.


В борбата с огъня са се включили и десетки доброволци.


„Очаква ни много тежък ден. Всяка секунда ще бъде ценна. Призовавам всички да бъдем много внимателни и да не палим огньове", заяви той.


Гл. комисар Николов допълни, че вчера в гасенето се е включил един хеликоптер, очаква се скоро да се включат и други.


„Нещата с хеликоптерите са много деликатни, използваме ги само когато наистина се налага, за да не изчерпим ресурсите им и когато най-много ни трябват, да не можем да ги използваме ", допълни той.


Гл. комисар Николов коментира, че се е случвало пожарникарите да гасят по 7-8 пожара едновременно. Общо в страната има обучени 8000 пожарникари, 6500 от тях специалисти по гасене. В момента на 220 места в страната има около 1500 пожарникари, които са готови за незабавна намеса в случай на нов пожар.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци