Това означава, че плащаме повече за храна, за жилищата ни, за данъци, транспорт и съобщения

Свързани новини

16.08.2022 09:23

18% инфлация у нас и то официално

Видян 1529 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Инфлацията у нас. От май до юни разходите на един човек от домакинство са се увеличили със 17,8 процента спрямо същия период на 2021 г. Това означава, че плащаме повече и за храна, и за жилищата ни, за данъци, транспорт и съобщения. Данните са на Националната статистика, предаде Нова тв.

В същото време намалява потреблението на основни хранителни продукти като хляб, зеленчуци и плодове. Данните за хляба: от близо 19 и половина килограма на човек, консумацията спада с близо половин килограм за една година.

Общият доход расте с 16,5 процента спрямо 2021 г., но това е по-малко, отколкото е процентът на поскъпване на живота.





 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 властови престъпници 16.08.2022 10:54

    Българските властимащи и депутати със строго спазвания регламент за увеличаване на и без това нереално и цинично високите си заплати, при това абсолютно незаслужено за извършваното от тях, показват, че са лишени от всякакъв морал и справедливост, не знаят за какво са на тези места и изобщо не им пука за останалите българи, които въпреки недопустимата бедност и мизерия им плащат заплатите, които сами си определят. Що за престъпление е да си гласуваш закон за определяне на заплати спрямо средно определена виртуална заплата, при положение, че има такава огромна ножица между бедни и богати и тя расте с всяко следващо правителство?! Защо плоския данък още действа, при положение, че облагодетелства богатите за сметка на бедните, които още повече обедняват? Вдигането тавана на пенсии на 2000 и сега на 3500 е направен също за тези властимащи, които са на заплати от по 7-9000 лв, отделно бонуси, отделно и клас прослужено време, което за много е още половин заплата , но го отнеха на почти всички останали, просто защото трябва да си останат бедни. До кога влизането във властта ще е сигурен факт за произвеждане на нови милионери на фона на най-бедните и ставащи още по-бедни българи, при това без компетентност, без практика, без морал и без скрупули?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци