14.06.2022 10:06

150 млн. лв. губим от туткане: Вицепремиер

Видян 2130 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Забавянето на 
Плана за развитие от МС вече нанася загуби

Вицепремиерът Б. Сандов призна, че вече губим 150 млн. лв. в екоресора, заради забавяне на кабинета по Плана за възстановяване.



Няма конфликт на интереси по казуса с Кресненското дефиле и трасето на АМ Струма, увери пред БНР вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов. Повод за коментара му станаха обвинения на бившия министър на регионалното развитие Николай Нанков, за намеса бащата на премиера Кирил Петков.



“Това е абсолютна спекулация”, посочи Сандов. "Присъствал съм на потресаващи неща. Когато се обсъждаше от къде да мине трасето на АМ Струма Петков заяви: "Баща ми каза, че трасето не трябва да минава оттук, защото той е еколог". Асен Василев направи очи като чинийки и предупреди, че ще загубим европейското финансиране. Петков каза: "На мен баща ми това каза". Направо ти иде да се гръмнеш", коментира преди дни шефът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.
“Бащата на Петков, е, изразявал своята гражданска позиция по тази тема”, категоричен бе вицепремиерът. "Той  няма никакво касателство, ако говорим за действия, решения и участие на лица по официален ред в този процес. Нито е част от проектанта, нито е част от изпълнението, нито е част от някоя от институциите, които вземат решения по този въпрос. За никаква шуробаджанащина не може да става въпрос", посочи Сандов.



Напомняме, че м.г. по доста сходен начин начин и братът на тогавашния министър Петков също “изрази своята гражданска позиция”. Фамилията има апетитни имоти, свързани с дивия плаж Корал и там настъпиха промени с устройството. Сега премиерското семейство има морската къща на първа линия на брега на Лозенец, която се стопанисва от бащата с “гражданска позиция” и е незаконна. Целият парцел е заграден с бариери, а наоколо вили имат много техни приятели.



Припомняме също, че за учудване на мнозина при тази администрация на Промяната беше окончателно узаконена “подпорната стена” на Алепу, която всъщност е хотел на Главболгарстрой. Причината вероятно се крие във факта, че юрист на фирмата се оказва зам.-министър на финансите във ведомството на Василев от кабинета на ПП.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 затвор и конфискация 14.06.2022 11:30

    На харвардските шменти-капели Кирчо и Кокорчо изобщо не им дреме за загубите за българите, защото са се впрегнали вече година да мислят само и единствено за себе си. Те боряват с милиарди, а не с милиони

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.