Свързани новини

06.12.2021 10:13

15% съкращение на чиновниците: ПП

Видян 1890 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

        "Във вторник ще приключи формалният процес по проекта на коалиционното  споразумение, а в началото на по-следващата седмица се очаква да има правителство", заяви съпредседателят на Продължаваме промяната  Асен Василев, който се очаква да стане финансов министър пред bTV. От думите му се разбра и какви конкретни политики ще включва документът. "До края на 2022 г. държавната администрация да бъде съкратена с 15%, а бордовете на държавните предприятия да се свият до 3 души, както и да има обвързаност на заплатите на болничните шефове с тези на санитарите, ако здравните заведения искат договори с НЗОК", изброи той. "От 250 хил. души централна администрация става въпрос за 30 хил. души. Всеки министър да си огледа структурата и да прецени как да станат съкращенията и освобождаването на пенсионери", обясни Василев. Общите дирекции във всяко ведомство ще минат под една шапка за споделени услуги. "В момента сме с най-ниската безработица и пазарът може да ги поеме тези хора. Не сме тук, за да се харесаме, а да свършим работа", аргументира се той."Премахване на "глупавия" данък "уикенд" и данъка върху лихвите и възможност да се плащат сметките с ваучери, предоставяни от работодателите са сред другите договорени теми. "Ще се запази коефициентът от 2,3 по средната работна заплата при въвеждането на максималния осигурителен доход. Тази формула няма да увеличи сивия сектор. Истината е, че тази мярка няма да доведе средства от смислена величина – под 100 млн. лв., но така е честно спрямо останалите доходи. Защото за тях данъчната тежест ще расте, а за сектора на информационните технологии няма, ако се запази таванът от 3 хил. лв. за техните осигуровки", обясни Василев."Изглеждаше лесно разбирателството, но не беше така. Има 15-20% различия, които налагаха отстъпки. Никой не иска четвърти избори и затова се направиха разумни отстъпки, за да се разберем по политиките и за структурата на МС",  обясни Василев.


Егор Глазунов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 майната 07.12.2021 10:28

    По Тошово време имаше мярна единица "МАНДАХЕРЦ" . Та по тая единица назначаваха наши хора да се мандахерцат !Е, не беше лошо да напишат някой и друг донос ! Сега е същото, назначени по партийна линия, по баджанашка и по тъката част и не на последно място съдружници в краденето и бушони !Господи помогни им, да си намерят пътя !

  • 002 Anonimen 07.12.2021 01:22

    60% са за изхвърляне от софрата-гласоподаватели на ГЕРБ....

  • 001 Anonimen 07.12.2021 01:18

    най- много вредни чиновници има у нас,огромна армия в тежест на бюдзета,а им се плащат и осигуровките от нас-това са клатикури на софрата

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес се съсредоточете върху личните си проекти и амбиции


Днес се съсредоточете върху личните си проекти и