Свързани новини

29.06.2021 15:42

15 лв./нощ на 1-ва линия на Златните за прокурорите, 5 млн.лв. за ремонт от данъкоплатците в станция, прехвърлена незаконно при мораториум от ДКК

Видян 6881 пъти | Коментари 6
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На старта на курортния сезон, който по традиция у нас броим активен от 1 юли, интересно четиво е как с нашите пари ще ходят на почти безплатно море прокурорите според решение на стария кабинет, взето при наложен от парламента върху него мораториум за разпореждане със собственост и на всичко отгоре без оценка - „на око”. Сделката е чутовна – след вложен 1 млн.лв., данъкоплатецът ще даде още 4 млн. лв., за да могат прокурорите да отдъхват на първа линия на Златни пясъци във ведомствена станция, сякаш сме в соца, срещу 15 лв. на нощ. Това са хора, които вземат по 15 заплати годишно, тръгващи от 4 000 лв. на месец. За да бъде щастието пълно, имотът е взет от любимата на икономическия министър К.Петков Държавна консолидационна компания, нашумяла покрай платените, но неизвършени ремонти на язовири.
Само напомняме разкритието на Свободна Европа отпреди дни за други 381 064 лв., инвестирани от миналото правителство за ремонт на вила в рамките на резиденция Бояна
, за да бъде пригодена за живота на главния прокурор и неговото семейство. Сега отново Свободна Европа разкрива супер почивния дом на прокуратурата край морската столица. Освен всичко друго, казусът показва как вместо с правосъдието и неговото реформиране, където успеваемостта е нищожна, Висшият съдебен съвет в този му състав се занимава с домакински въпроси, които по никакъв начин не са „животрептящи”, както се казваше през 1984:
„Непосредствено след встъпването в длъжност на служебното правителство Свободна Европа успя да потвърди достоверността на информацията, че Гешев живее в държавната резиденция Бояна. Факт, който главният прокурор упорито криеше.

Точно по времето, когато се е настанил в държавната вила, главният прокурор е харесал за ползване и друг държавен имот. В края на юли миналата година Гешев е отправил искане към Висшия съдебен съвет (ВСС) да предприеме действия почивната база в курортен комплекс Чайка край Златни пясъци да бъде прехвърлена на прокуратурата.

Процедурата беше задвижена по същество непосредствено преди изборите през април тази година. Проверка на Свободна Европа показва, че това вече е факт и прокуратурата е собственик на почивната база на метри от брега на Черно море.

Прехвърлянето обаче е станало в нарушение на приетия от Народното събрание мораториум върху определени действия на кабинета в оставка до назначаването на служебно правителство. Но и това не е всичко. Проверката на Свободна Европа разкрива, че сделката е станала по цени на око и не е имало никаква оценка на имота.

Мотивът, посочен в искането, е за „задоволяване потребността от пълноценен отдих и подходящи условия за учебни мероприятия“.

Станцията разполага с открит и закрит басейн, спа, сауна, фитнес, ресторант, барове и конферентна зала.

Желанието на главния прокурор беше изпълнено с решение на Министерския съвет малко преди изборите на 4 април тази година. Имотът е част от активите на Държавната консолидационна компания (ДКК). Ръководството на компанията е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 29.06.2021 17:43

    властта е тяхна и въпреки огромните доходи си съчиняваха още привилегии като царе ,сами си определят заплати и др. плащания на наш гръб.....няма надзор.......

  • 005 Anonimen 29.06.2021 12:54

    До 004,ти откъде си запомнил "буржоазната" власт преди 09.09. бе комундур, не си ли бил тогава в топките на баща си ? При тази власт "буржоазна" историята ни казва, че сме биле трети в Европа по стандарт, България е имала едни от най-добрите политици и дипломати, Ат.Буров е бил обявен за най-добрият финансист в Европа, а цар Борис е бил един от най-добрите дипломати...мама ви деба проста комунистическа-герберска, ходели биле българите без гащи, а мойта баба / Бог да я прости / ми казваше, че преди 09.09 44 г. животът е бил прекрасен имали са всичко и никой не е гладувал, само мързеливите комундури-шумкари от мързел са се качили в гората за да обират мандри и винарни от находчивите и разумните...прости сте комундури смотани, прости и мързеливи, чакате само наготово и лапате ли лапате държавна пара измет червена ! БКП създаде ГЕРБ,ДПС,БСП и идиоти-патриоти за да раздели простите българи като този 004 !

  • 004 До Anonimen-чо 29.06.2021 11:15 29.06.2021 12:35

    Припомни какво ни остави българската буржоазна власт до Двети Септември 1944 г.! Гражданска война, Три национални катастрофи и 50 процента от населението са ходели без долни гащи поради немотията ...

  • 003 До боклуците от безвремието в Булгаристан 29.06.2021 12:06

    ГИЛОТИНАТА трябва да заработи отново на пълни обороти, както през 1789 година, за да се доближим по-бързо до „демокрацията“ в Европа !!! А положението в Булгаристан днес е, като пише на една врата, пред която са се наредили 99% от сегашните българи : "НАДЕЖДА ТУКА ВСЯКА ОСТАВЕТЕ!!!

  • 002 луксозни нефелници 29.06.2021 11:50

    Те за това имат тайни сметки в чужбина и по дузина имоти защото пестят, а масрафите и ги плаща обществото, което нито получава правосъдие нито е богато та да им прави подаръци. Изриване и изчегъртване до кокал и пълна дезинфекция. Всичко незаконно да се конфискува в полза роду!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион