В началото на годината подготвихме програма за инвестиции в размер на 3 000 000 лв за ремонт и поддръжка на площадки във всички райони на столицата

Свързани новини

19.07.2023 11:55

130 детски площадки вече се обновяват в София

Видян 698 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"В началото на годината подготвихме програма за инвестиции в размер на 3 000 000 лв за ремонт и поддръжка на площадки във всички райони на столицата.


Според решението на общинския съвет от 100 000 до 135 000 лв се разпределят пряко на районните кметове за възстановяване и поддържане на детските площадки в междублокови пространства, като средствата се отпускат както за изграждане, така и за обновяване на съществуващи площадки – в зависимост от състоянието им в съответния квартал.

 Както обявихме още при представянето на програмата, приоритетно работим за обновяване на най-старите съоръжения, другият критерий е фокусът върху кварталите, които са населени предимно с млади семейства с малки деца. Столичната община осигурява финансирането на тези 130 площадки равномерно на всички райони, за което благодаря на г-жа Йорданка Фандъкова.

Благодаря за координацията на целия проект и на заместник-кмета по екология Десислава Билева, която си свърши съвестно работата. Градският парламент одобри списъка със заявените детски площадки и районните кметове вече работят по обновяването им. Сред тях отличник е кметът на „Илинден“ Иван Божилов, който  вече завърши реконструкцията на две големи площадки „Света Троица“ – до бл. 357 и до блок 319 в квартала. Обявявам съревнованието между районните кметове за изпълнението на програмата ни за открито.

Обещаното вече се изпълнява и виждаме първите резултати. Ще продължим работата по обновяването на площадки, защото децата на София заслужават да играят в чиста и безопасна среда.

 Тук може да видите в реално време картата с планираните за ремонт детски площадки, която се обновява постоянно.
https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?fbclid=IwAR3atlt7vCAU1b966lNT4L7bYMUYayx6UtnnKYQR7oE-mtBCIAyZP_eATXk&mid=1GSAjor9zRUeAFviR8BIvjZk7cwBTEUk&ll=42.70506675705221%2C23.341861148290988&z=12", съобщи шефът на СОС Георги Георгиев.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот