Според губернатора на Краснодарския край, където се намира град Ейск, катастрофата е предизвикала голям пожар, който е повредил най-малко 17 апартамента.

Свързани новини

18.10.2022 09:48

13 загинали след катастрофата на руски изтребител в Ейск

Видян 792 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

13 души са загинали, след като в понеделник многоцелеви изтребител Су-34 се е разбил пред жилищна сграда в южния руски град Ейск, потвърдиха от службите за спешна помощ.

Други 25 души са получили наранявания и са били откарани в болница, допълват те.


"Спасителите са приключили с разчистването на отломките. По време на издирвателните и спасителните операции са открити телата на 10 души. Така общият брой на загиналите е 13, включително три деца. 19 души са били ранени", заяви говорител на министерството на извънредните ситуации.

Заместник-губернаторът на Краснодарския край Анна Минкова съобщи за Gazeta. ru, че поне трима от пострадалите са загинали в резултат на падане от последните етажи на сградата.

По-рано руското министерство на отбраната съобщи, че пилотите на самолета са катапултирали на безопасно място. Причината за катастрофата е неизправност в двигателя на самолета, допълва министерството, като се позовава на пилотите, които казват, че един от двигателите се е запалил почти веднага след излитането. Военните добавиха, че Су-34 е трябвало да извърши тренировъчен полет, което означава, че самолетът не е бил оборудван с боеприпаси.


Според губернатора на Краснодарския край, където се намира град Ейск, катастрофата е предизвикала голям пожар, който е повредил най-малко 17 апартамента.

Според службите за спешна помощ пожарът на мястото на инцидента е бил овладян, а останките от самолета - потушени. Евакуацията на жителите на близките жилищни сгради също е била отменена, съобщи губернаторът на Краснодар.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион

Въздържайте се от сложни решения с продължително влияние

Въздържайте се от сложни решения с продължително