06.04.2011 16:22

120 тона опасен мед от Китай

Видян 2246 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

120 тона китайски мед е внесен у нас от началото на годината, съобщиха от Националния пчеларски браншови съюз. Според председателя на организацията Пламен Иванов вносният продукт може да предизвика сериозни алергични реакции в организма на българина и на балканския човек като цяло. По нашите земи не сме привикнали към чуждите полени и това се оказва опасно за здравословното ни състояние.

Пчеларите насочват вниманието, че у нас годишно се внасят огромни количества мед не само от Китай, но и от Аржентина. Тя се смята за сметището на Америка по отношение на земеделски култури с генетично модифицирани организми. Според браншовия съюз китайският мед се внася съвсем легално в Европейския съюз и притежава необходимите сертификати, но проблемът е в това, че сладкият продукт е генетично наситен с полени, срещу които българите нямат изградени алергени за усвояването им.

На въпрос по какво може да се познае китайският мед в търговската мрежа, шефът на пчеларите отговори, че потребителите трудно биха направили разлика, тъй като много често Законът за етикетирането не се спазва. Това означава, че от меда може да е ял всеки българин без да е разбрал дори. Задължително е произходът на пчелния продукт да бъде написан върху етикета. Пчеларите в различни краища на страната са констатирали и двата случая - много бурканчета, върху които пише Произведено в Китай, както и много, на които не пише това, а имат еднакви етикети или външен вид.

снимка: БТА



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци