16.12.2008 17:49

11 милиона за осветление и София пак тъне в мрак

Видян 2791 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През тази година от общинската хазна само за поддръжка на уличното осветление в София са изхарчени около 11 млн. лв., каза зам.-кметът по финансите Минко Герджиков. Въпреки това столичните улици стават все по мрачни вечер. Една разходна на тъмно дори по основни артерии като „Цариградско шосе“ или бул. „България“ е достатъчна, за да се констатират изгорелите и неподменени крушки на лампите. С наближаването на коледните празници значителен шанс да се лутат в тъмното имат и попадналите в центъра на града. Както 19` вече писа в мрак е потънал и бул. „Витоша“. Улицата е осветена единствено от витрините и празничните украси.
Подмяната на старите с нови лампи се оказва напразно, защото дълго след като са сменени те пак не светват. Шефът на фирма „Улично осветление“ Ангел Терзиев каза за 19`, че на територията на столицата има 33 обекта за подмяна на осветлението. Той не отрече, че има забавяне, но подчерта, че вина за това нямало „Улично осветление“, а фирмите изпълнителки. Според Терзиев има случаи, в които има забавяне на изпълнението. За това обаче трябвало да следи възложителят, а именно Столичната община.
За 2009 г. са заложени за изпълнение нови 35 обекта. От столичното осветление не се наемат да кажат в какъв срок ще бъдат извършени те.
Ангел Терзиев оцени цялото осветление в София като амортизирано и призна, че е подменена само една малка част от него. „Получаваме доста такива сигнали и обираме всичките негативи, но в случая нищо не зависи от нас“, допълни той.
Така докато топката се прехвърля от едно място на друго тъмнината продължава да доминира вечер, и то по централните софийски булеварди. Така е от Руски паметник по бул. „Цар Борис ІІІ“. На пасажи светло-тъмно е и по ул Граф Игнатиев“. И никой не се наема да каже кога ще светнат лампите в района на ул. „Г. С. Раковски“, бул. „Сливница“, бул. „Княгиня Мария-Луиза“.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей