Свързани новини

08.05.2013 13:05

11-годишен ученик издъхна в София

Видян 1308 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Линейка, която транспортирала вчера 11-годишно момче, след като му прилошало в час по физическо възпитание, е пристигнала половин час след подаването на сигнала. Това съобщи бащата на детето Златко Желев, цитиран от БНР.


Въпреки че учителите са реагирали веднага и са се обадили на тел. 112, Спешната помощ не е пристигнала навреме. Детето починало в болницата. По-късно днес обаче от здравното министерство заявиха, че не е имало забавяне на линейката и тя е била на мястото на 13-ата минута.


„Вчера неволно дочух разговор между следователя и лекаря в Окръжна болница, че ще "оправят" нещата. Оправяне значи потулване. Обадете се на 112 и в Здравното министерство. Случаят не бива да се потулва", призова Желев, предаде btv.


Според него в 21 век е абсурдно да няма училищни лекари. „Цялата ни образователна система е абсурдна. Здравната ни система - още повече", категоричен е той.


11-годишният Теодор от столичното 81 СОУ „Виктор Юго" (жк. Младост 3) почина във вторник следобед, след като му прилоша. Детето е откарано в столичната болница "Света Анна", където му е оказана първа медицинска помощ, но около 17.30 ч е починало.


Според директора на училището детето е припаднало и си е глътнало езика. Учителят заедно с главен асистент от НСА изваждат езика и му правят изкуствено дишане и сърдечен масаж заедно с медицинска сестра.


Стана ясно, че детето няколко пъти е било на консултации в столичната Трета градска болница, тъй като и преди му е прилошавало. Тепърва обаче ще се изясняват причините за смъртта. Засега се предполага, че тя е вследствие на сърдечен арест


В момента средно годишно една линейка се отзовава на адрес до 28-та минута в цялата страна, коментираха от здравното министерство, като уточниха, че има случаи на много по-бърз достъп, но и на забавяне на линейките, особено в зимния сезон в трудно проходимите райони. Очаква се скоро да бъдат обучени още около 200 лекари и над 260 медицински сестри от спешните отделения на 33 болници.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,