27.06.2011 17:55

10 милиона за паркове и езера

Видян 1711 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Амбицията на Столичната община е реконструкцията и възстановяването на знакови за софиянци градски пространства като градинката около Руски паметник, зеленото пространство пред базиликата Св. София, площад. Гарибалди.
Това заяви кметът Йорданка Фандъкова при откриването на годишната конференция на Международната асоциация на урбанистите.


Сред приоритетите на общината са възстановяването не само на парковете, но и на езера, настилки и зони за безжичен интернет и отдих, площадки за фитнес на открито, скейтборд площадки и други.


Ще бъдат изградени 26 площадки и 2 подлеза в кварталите Слатина, Подуяне и Триадица, за които ще се използва финансиране по Оперативна програма Регионално развитие.
Столичната община е обявила и конкурс за ремонт на съоръженията в 10 детски площадки в 7 парка и градини. Търси се изпълнител на ремонтите на детските площадки в парка при ГУСВ, третата и втората част на Южния парк, парка Здраве, парка Св. Св. Петър и Павел, където ще се ремонтират двете площадки.


Ще се ремонтират и двете площадки в парка при Овча купел, както и още две площадки в парка 100 години София. Ремонтът на входа на третата част на Южния парк откъм ул. Нишава приключва.


Предстои изграждането на цветните композиции по бул. Асен Йорданов пред спортната зала Арена София. Приключва и ремонтът на алеите в парка Гео Милев.
„Няколко са източниците на финансиране на отделните проекти“, поясни Йорданка Фандъкова и допълни, че става дума за „парите на софиянци, подкрепата на бизнеса и неправителствените организации, оперативни програми".
10 млн. лв. са отделени през тази година за реконструкция на паркове и градини.


Снимки: бта



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог