Свързани новини

29.12.2017 17:02

10 екипа ще охраняват в София за Нова година

Видян 1539 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Десет екипа специално обучени полицаи с автомати ще охраняват стратегическите обекти в София по новогодишните празници, съобщи БНР.


Площад "Александър Батенберг", където ще бъде новогодишният концерт, ще бъде заграден с тежка техника, за да се попречи на опити за навлизането на автомобили или камиони сред празнуващите.


Мерките са заради последните терористични актове в различни европейски държави.


Осем контролно-пропускателни пункта ще бъдат изградени за новогодишната нощ около площад "Александър Батенберг". На пунктовете полицията ще проверява всички, които са със съмнително поведение, в нетрезво състояние или носят в себе си забранени предмети, обясниха от СДВР.


12 екипа на жандармерията, които ще бъдат специално на площада, също ще бдят за сигурността на гражданите, които са решили да празнуват под открито небе, обясниха още от полицията.


Площадът ще бъде ограден и с две линии тежка техника, обясни комисар Борислав Муров, началник на "Охранителна полиция" в СДВР.


Освен това в София ще бъдат пуснати и десет специални екипа от полицаи, които са преминали обучение в Специализирания  отряд за борба с тероризма. Те ще бъдат въоръжени с автомати и ще охраняват всички важни места на столицата, както и стратегически обекти като жп гарата, аерогарата и автогарата.


Засилено полицейско присъствие предвиждат още от СДВР и в района на бежанските центрове, както и на джамията в центъра на София.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог