Свързани новини

02.07.2010 11:57

1 година условно за Борислав Великов

Видян 1775 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийски градски съд (СГС) осъди Борислав Великов, бивш председател на НС, условно на 1 година с 3 години изпитателен срок.


Първоначално прокуратурата поиска 3 години условна присъда и 5 години изпитателен срок за Борислав Великов, съобразявайки се с чистото му съдебно минало. Според държавното обвинение Борислав Великов е бил длъжен да намали скоростта на мястото на инцидента. Той не е направил това и затова се е сблъскал с другата кола. Делото се гледа по съкратената процедура, по искане на адвоката на Великов – Явро Нотев. По-рано днес, той поиска и споразумение с обвинението, но такова не беше постигнато. След като съдът прие делото да се гледа при съкратена процедура, Борислав Великов се призна за виновен и не оспори доказателствата по делото. Той заяви пред близките в съдебната зала своята “дълбока болка от трагичния инцидент“, извини се и каза, че не оспорва доказателствата по делото. Съдът прие 400 хиляди лева граждански иск срещу Борислав Великов. Той бе заведен от роднините на загиналия 43 – годишен Славчо Тодоров. В съдебната зала са майката на мъжа, жена му и двамата му сина. Те поискаха от съда справедливо наказание.


Председателят на 39-то Народно събрание Борислав Великов е обвинен за транспортно престъпление, причинено по непредпазливост. На 12 декември 2009 година на права отсечка между столичните квартали "Илиянци" и "Требич" Великов се удря челно в движещ се насреща му "Москвич". В резултат на удара шофьорът на "Москвича"-а 42-годишният Славчо Тодоров, загива на място. Борислав Великов сам карал "Ауди"-то. Веднага след инцидента 63-годишният политик беше настанен в "Пирогов", защото се оплакал от болки в корема и гърдите. След като постоя няколко дни под лекарско наблюдение, той бе изписан от Института за спешна медицинска помощ. Срещу него роднините на загиналия са депозирали граждански иск за 400 000 лева. Ако бъде признат за виновен, може да получи до шест години затвор.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни