Свързани новини

29.10.2014 17:15

1,3 млн. лв. са необходими за отстраняване на щетите от бедствието в Бургас

Видян 1062 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

1,3 млн. лева са необходими за извършването на неотложни дейности по спешно отстраняване на щетите от бедствието в община Бургас. Това е констатацията на общинския кризисен щаб, съобщават от местната администрация.


Спешните мерки касаят почистването на наноси, канавки, дерета, паднали дървета, свлечени земни маси, възстановяване на водостоци, на недостъпни пътни участъци, диги, пътни знаци, мантинели, възстановяване на улично осветление, източване на водата от наводнени обекти, аварийно укрепване на язовирна стена и други.


От общината уточняват, че дейностите трябва да бъдат извършени до няколко дни за възстановяване на нормалния ритъм на живот в Извор, Димчево, Твърдица, Маринка, „Черниците", Сарафово, „Меден рудник", Върли бряг, Лозово, Ченгене скеле, вилно селище „Росенец".


Всички констатации и оценка на щетите са придружени със снимков материал. Неотложният доклад ще бъде изпратен до Междуведомствената комисия за бедствия и аварии. Доброволци се включват във възстановителните работи в Ченгене скеле. Сред проявилите желание да се включат с труд освен бургазлии, има жители на София и Враца. В четвъртък сутринта в рибарското селище ще бъде изпратена и специализирана техника, която ще започне да изважда 17-те потънали лодки.


Във всички засегнати населени места работят екипи на общинските фирми. Освен това се извършват и пълен опис и оценка на щетите на засегнати обществени сгради и пътни участъци. До няколко дни ще стане ясна общата сума, необходима за аварийно възстановителни дейности. Сред тях са нарушени покривни конструкции, отнесен асфалт, проектиране и възстановяване на опасни мостове и др., посочват още от общината.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци