Президентът Байдън направи 11-минутно изявление, адресирано към Путин и руснаците

Свързани новини

16.02.2022 15:00

Путин и Байдън заговориха за „неделима, обща, равна за всички” сигурност в сряда в 3 ч. нямаше война

Видян 5593 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Американският президент Джо Байдън обеща "обща сигурност" на Русия и НАТО в специално изявление по кризата около Украйна, след като часове по-рано руският му колега Путин въведе понятията "неделима сигурност" и "равна за всички сигурност" на своята пресконференция след 4-часови преговори с немския канцлер Шолц.



 
Изявлението беше 11-минутно и държавният глава на САЩ традиционно не даде думата на поканените на живо журналисти за въпроси след него, за разлика от Путин и Шолц след срещата им и техните речи по същата тема същия ден. Американският президентът заговори за нови и по-прозрачни правила за взаимен контрол над въоръженията.


 


 
Байдън заплаши Русия единствено със санкции, ако навлезе в Украйна. Той спомена за икономически мерки, макар да стана ясно, че няма да има изключване от СУИФТ, а вече има действащи санкции. Байдън каза, че „Северен поток 2 няма да се случи", ако има атака, която САЩ твърдяха, че ще се проведе още в изминалия вторник, 15 февруари, или в 3 ч. в сряда, 16 февруари.



 
Според Байдън Русия има 150 000 войници по своята граница с Украйна граница, като до вчера Вашингтон ги оценяваше на 120 000, а във вторник специално бяха разпространени кадри на дислоциране на части. Байдън каза, че нямал официално потвърждение за това, независимо, че видеата бяха предоставени от Министерството на отбраната на Русия, което също днес покани всички военни аташета на ученията си с Беларус, споменати в кратката реч на президента на САЩ, като украинският аташе специално отбеляза отбранителния характер на ученията.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 16.02.2022 08:02

    точно склерозирал Байдън раздухваше война и много искаше да си употреби оръжията,но Путин не му се поддаде,правеха си учения в Русия и се прибират,това си е у тях.Светът знае ли какво прави САЩ у дома?Но се меся по цял свят да има войни....Защо ще спират газта за Европа?от майната щели да ни носят гас?колко дълго?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

риби

Днешният ден подчертава важността на завършването

Днешният ден подчертава важността на завършването,