Опитите на Запада да изтласка енергийните доставки неизбежно ще се отразят на цялата световна икономика, каза Путин и добави, че в момента няма рационален заместител на руския газ в Европа

Свързани новини

14.04.2022 17:07

"Неприятелският" Запад забавя плащанията за руската енергия: Путин

Видян 2471 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В четвъртък руският президент Владимир Путин заяви, че някои западни държави не плащат навреме за доставките на руска енергия.



"Банките от повечето "неприятелски" държави забавят превода на плащанията", заяви държавният глава.




Според Путин, въпреки призивите за намаляване на енергийните доставки, западните държави признават, че не могат да се справят без руските енергийни ресурси. По този начин те "повишават цените и дестабилизират пазара", каза той и предупреди, че Москва ще пренасочи енергията си на изток.




Опитите на Запада да изтласка енергийните доставки неизбежно ще се отразят на цялата световна икономика, каза Путин и добави, че в момента няма рационален заместител на руския газ в Европа.


 


"Първоначално сериозни експерти и анализатори предупреждаваха и публично заявяваха, че ускореният зелен преход няма да може да се осъществи на практика без големи разходи. Така се получи всичко на практика", казва той. "И сега имат чудесен повод да прикрият собствените си грешки и да обвинят за всичко Русия. "


 


 


 


Руският президент подчерта, че вече е поставена задачата да се премине към национални валути при разплащанията за енергия и постепенно да се изостави доларът и еврото.




"Като цяло възнамеряваме радикално да увеличим дела на разплащанията в национални валути във външната търговия. Основната задача тук е да подготвим нашия валутен пазар за такъв преход, така че всяка чуждестранна валута да може свободно и в необходимото количество да се обменя за руски рубли. "




Путин също така постави три ключови задачи за близкото бъдеще пред петролната и газовата индустрия на страната. На първо място е необходимо да се осигури устойчиво снабдяване на вътрешния пазар с енергийни ресурси и да се увеличат доставките за руските потребители, каза той. Второ, износът трябва да се диверсифицира и преориентира към бързоразвиващите се пазари на юг и изток. На трето място, той разпореди разработването на дълбочинна преработка на нефт и газ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак