Свързани новини

13.04.2018 11:44

Автобус се обърна на АМ Тракия край Вакарел, 6 загинали

Видян 3422 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


6 души са загинали при тежката катастрофа между автобус и кола на АМ Тракия при Вакарел, съобщи бТВ. Автобусът се е преобърнал в платното в посока София.

 От Спешната помощ съобщиха, че на мястото на инцидента са изпратени 14 линейки. Според сигналите има над 20 пострадали, част от хората все още са в преобърнатия автобус.

Линейки са тръгнали от Ихтиман и Елин Пелин, както и от София. Пострадалите ще бъдат закарани в Окръжна болница и Пирогов.


Автобусът е на Юнион Ивкони и е пътувал по линията Бургас-София. Сигналът за инцидента е подаден малко след 11:20 ч.


„Случаят е изключително неприятен и предизвика истински шок", заяви на брифинг д-р Георги Гелев, директор на Центъра за спешна медицинска помощ – София, предаде Фокус.

 "В 11.45 часа два екипа от София са пристигнали – нашите реанимационни екипи, които са извършвали триажа на място. Мобилизирали сме до 25-ата минута 14 общо екипа - една линейка от Ихтиман, една от Елин Пелин и една от Костенец, а останалите 11 са от София. Те са взели общо 21 души, а 22-рият, който е постъпил в болница Св Анна, е дошъл със собствен превоз“, каза още той. Гелев уточни, че починалите са пет жени и един мъж.


„Половината от тези 21 души са в изключително тежко състояние и са постъпили в различните болници – Св. Анна, Пирогов, ВМА, ИСУЛ, Токуда, Софиямед. Организационно това спасяване на тези хора беше проведено изключително добре, имахме пълно съдействие от страна на полицията с осигуряване на коридор за линейките и пълно съдействие от страна на директорите на болниците. В Пирогов десет операционни бяха освободени и чакаха пострадали, същата е ситуацията и с ВМА и със Св. Анна. Колкото и да са ни малко екипите, в този момент успяхме да концентрираме 14 екипа на място, което се намира на 24 км от София, а това е доста трудно. Много искам да благодаря на всички мои колеги, които и в момента се броят за живота на тежко пострадалите“, каза още Гелев.


  Близките на ранените могат да получават информация на телефони - 02 982 5154 и 0889944260, каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Валентин Радев. По думите му хората могат да видят тези телефони на сайта на МВР.
 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог