Свързани новини

05.04.2018 09:55

Вътрешният министър: Не мислим нищо, а действаме

Видян 2779 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Не мислим нищо, а действаме. Надявам се да заловим избягалите затворници“, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия министърът на вътрешните работи Валентин Радев в коментар относно двамата избягали рецидивисти от Софийския централен затвор – Владимир Пелов и Радослав Колев.


 


"Продължаваме да ги издирваме, да се надяваме, че ще ги заловим. Кръгът се затваря около тях, да се надяваме, че не са успели да минат границите. Разпитваме всички, напредваме. Вероятно Пелов не е избягал заради информацията от 2016 година, коментира Радев относно сигнала отпреди година, че Пелов е щял да бяга от затвора още преди година. Със сигурност тогава са предотвратили бягството му, но сега не са, беше заключението на вътрешния министър пред Нова телевизия.


„Навсякъде има разпространени снимките им и са дадени инструкции. Всичко за тях е затворено, защото са много опасни и въоръжени, Разпитваме всички близки и роднини, тези, които те са имали контакти. Няма нищо лесно, но само заради тях са впрегнати допълнителни сили“, каза още министърът.


Припомняме ви, че на 3 април от Централния софийски затвор избягаха  рецидивистите Радослав Ангелов Колев, осъден на 26 години за убийство, и Владимир Пелов Стефанов, осъден на 30 години за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР.


 


Радев отново съобщи, че миналата година юли месец, а не 2016 година, са били предупредени в ГДИН, че Пелов е подготвял бягството. Тогава, заяви той, всичко е било предотвратено. Но сега не е имало подобни сигнали, обясни министърът. Валентин Радев коментира и случаят с чистачката.


 


„Стига с тази чистачка. Не ги е гонила никаква чистачка, тя просто е била на работа и е тръгнала да бяга, сигурно дори ги познава кои са и е искала да види какво се случва. Гонил ги е социалният работник на име Кръстьо, дори Пелов е стрелял по него“, съобщи вътрешният министър.


Валентин Радев каза и, че "сигурно било нарушено правилото" да няма огнестрелно оръжие в затвора и сигурно по цял свят правилата гласели да няма огнестрелно оръжие в затворите. Не е само тази чистачка (бел. ред. – Христина Александрова), имало е социален служител, Кръстьо, който ги е гонил и Пелов е стрелял по него. Чистачката не е осъзнавала какво се случва и е бягала по пътя, отивала е да види какво се случва, заяви Радев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни