Свързани новини

08.03.2018 09:40

Сидеров: Симеонов да се извини на руския патриарх

Видян 1462 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Симеонов трябва да се извини категорично на руския патриарх, каза в предаването "Денят започва" по БНТ Волен Сидеров, председател на парламентарната група на "Обединени патриоти" . "Не може един вицепремиер на българско правителство в дните, в които отбелязваме 140 г. от Освобождението на България от турско робство - и ще помоля всички коментатори политици и всичколози, да престанат с условностите дали е освобождение. В средата на ХIХ век няма български народ, няма българска нация, никой не знае, че има българи изобщо - ние сме заличени. И това, че се възраждаме като народ, като нация се дължи на Русия, на руския император, който казва отиваме да освобождаваме християнските поробени народи", обясни той.


Волен Сидеров беше категоричен, че не може да дава оценка за изказването на главата на най-голямата православна църква - "не съм толкова дорасъл", каза той. И всеки който смята, че е толкова голям или е комплексиран тип, или е много зле, не мога да давам оценка нито на българския, нито на руския патриарх, допълни Сидеров. По думите му, ако не е била руската държава "нямаше нито румънци, нито финландци да участват в тези войски".


"Стига сме разпилявали благодарността си - някак си принизяваме я, разпиляваме я по посока на всякакви народности, които са участвали. Да, благодарим им, естествено, че ще благодарим, че са участвали, но ако не беше манифестът, заповедта, решението на руския император, нямаше да дойдат румънци, финландци и други, които да се включат в руската редовна войска", каза Волен Сидеров.


Той коментира още, че стабилността на коалицията се определя от принципи, а не от "пожеланието да бъдем някакви". Той беше категоричен, че е направил много компромиси за коалицията. Отстъпих много, каза той и поиска това да бъде уважено и оценено.


Волен Сидеров обясни, че на много други нападки не е реагирал и ги е оставял в миналото, но по думите му, когато нападаш вярата - няма отстъпление.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и