Свързани новини

03.03.2018 08:03

България отбелязва 140 години от освобождението си

Видян 2443 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавният глава Румен Радев и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще участват в отбелязването на Националния празник на България – 3 март на връх Шипка. В 10.00 часа те ще присъстват на тържествения молебен в Шипченския манастир „Рождество Христово”. Той ще бъде отслужен от Негово светейшество Българския патриарх Неофит и Негово светейшество Московския и на цяла Русия патриарх Кирил.


В 11.00 часа на площадката под връх Шипка ще се състои панихида в памет на загиналите воини. От 11.00 часа пред паметника на Незнайния воин ще се състои церемония по издигане на Националното знаме. В ритуала ще вземат участие вицепремиерът Илияна Йотова, министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, доц. д-р Тодор Чобанов – заместник-кмет на Столична община, Н. Пр. Посланикът на Русия - Анатолий Макаров, председателя на ГС на БСП-София Калоян Паргов и др. В 11.45 часа Илияна Йотова ще произнесе слово на тържественото отбелязване на Националния празник 3 март пред Паметника на опълченеца в София.


В 12.00 часа ще се извърши тържествена смяна на почетния гвардейски караул пред официалния вход на сградата на Администрацията на президента.


От 18.30 часа на пл. „Народно събрание“ ще се състои тържествената заря-проверка по повод Националния празник на България. Президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия. В 18.40 часа държавният глава ще произнесе слово.


В чест на 140-ата годишнина от Освобождението на България посетителите на Националния военноисторически музей ще имат уникалната възможност да видят оригиналните знамена на Българското опълчение, сред които е и Самарското знаме.


Снимка: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби