Свързани новини

27.02.2018 11:31

Извозените от летище Тимишоaра българи още чакат на границата

Видян 1144 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  62-ма български граждани в 1.00 часа през нощта са се качили на автобуси и са транспортирани, след като полет бе пренасочен към летище Тимишоара в Румъния заради лошите метеорологични условия на аерогарата в Пловдив. В момента се намират на границата. Това каза за "Фокус" консулът ни в Букурещ Мирчо Иванов.


"За съжаление, отново поради лоши метеорологични условия, „Дунав мост“ е затворен и не могат да преминат границата. От останалите на летището, 23-ма души с малки деца са настанени в хотел и 90 души са на аерогарата“, коментира Иванов. По думите му на сънародниците ни са им осигурени два пъти ваучери за храна, като сега предстои още веднъж да получат такива.


„Очакваме в момента информация от авиокомпанията превозвач какво ще предприемат оттук насетне, за да бъдат транспортирани българските граждани. Държим връзка с летищните власти, имаме пълно съдействие на местните власти. Уверявам ви, че това, което зависи от нас, ще го направим, за да разрешим максимално бързо казуса, защото се поставям на тяхно място и ги разбирам“, заяви Иванов и добави, че почетният консул е поел ангажимент и пътува към тях, тъй като той е в Тимишоара. „За момента те отказват да пътуват с автобус, което е разбираемо, тъй като едната граница е затворена. Ако трябва да пътуват до Гюргево, са 7-8 часа при нормални метеорологични условия. При настоящите условия не е препоръчително да се пътува“, каза той.


„Хората от автобусите чакат да бъде отворена границата. От тях не сме получили оплакване и не сме имали искане за съдействие. Ако постъпи такова, ще реагираме“, увери българският консул в Букурещ.


По разпореждане на заместник министър-председателя и министър на външните работи Екатерина Захариева, в посолството на Република България в Румъния е сформиран кризисен щаб, който да съдейства на нашите сънародници, изпаднали в затруднение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец