Свързани новини

22.02.2018 15:00

Прокуратурата си трае за инцидента с Московски

Видян 1476 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Делото за трагичния инцидент, при който загина 4-годишният син на министър Ивайло Московски продължава да бъде обвито в пълна секретност, пише вестник Сега: Вече трета седмица държавното обвинение не дава каквато и да е информация по отношение на случилото се в Боровец. Припомняме, че 4-годишният син на Ивайло Московски загина при нелепа катастрофа с моторна шейна, управлявана лично от транспортния министър. Знае се само, че разследването се води за причиняване на смърт по непредпазливост, че по случая работи националното следствие и че има цели пет огледа на местопроизшествието. Това е единствената информация, която е дадена от държавното обвинение. Липсваше и типичната за прокуратурата пресконференция след трагичния инцидент.  Всеобщо известен е фактът, че разследващите много обичат да дават подобен тип пресконференции, в които се изясняват дори най-малките аспекти по разследването. Показателни са последните случаи с битите близнаци в Пловдив, загиналото след ухапване от питбул дете в село Мокрище и множество други. След всеки от тези инциденти още същия ден бе давана пресконференция за медиите. В случая с министър Московски- такова нещо нямаше.


Без отговор остават въпросите взета ли е проба за алкохол и наркотици на водача на шейната - Московски, как е било обезопасено детето, минат ли е инструктаж за безопасност и много други. Няма официална информация и чия е мощната шейна, с която министърът е возел сина си. Вместо това, прокуратурата се зае да търси несъществуващи закони, по отношение на разрешителния режим и правилата за ползване на моторни шейни". Както 19’писа, такива правила няма, а именно повереното на Московски министерство е отговорно за разписването на подобни норми, макар и от там да твърдят, че не е така.


"МВР също зае крайно интересна позиция по отношение на трагичния инцидент с детето на министър Московски. От вътрешното ни ведомство веднага лансираха версията за неравност по трасето и се въздържаха от обвинение за несъобразена скорост, което иначе е дежурната реплика при всяко произшествие.


Според юристи има безспорен евентуален умисъл, когато: седнеш пиян на волана, караш с превишена скорост или качиш детето си на опасно превозно средство. За сравнение бивш зам.-министър от царското правителство е подсъдим за счупената ръка на тъщата си при катастрофа.


За огромно съжаление случаят лека полека отшумява, а министърът се завърна към обичайната си дейност", пише Сега.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци