Свързани новини

25.02.2009 09:07

Обвиняват 24-годишен затворник за убийството на Белнейски

Видян 2030 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Срещу 24-годишния Лазар Колев от Пазарджик ще бъде повдигнато обвинение за убийството на сестрите Росица и Христина Белнейски. Това е потвърдил за Дарик радио наблюдаващият прокурор по делото Иван Даскалов, цитиран от БГНЕС.


Той е уточнил, че обвинението по чл.116 от НК за умишлено убийството по особено жесток начин ще бъде предявено в петък. Събрани са достатъчно доказателства, но Даскалов отказа да говори за версиите, по които се работеше досега. Само преди няколко дни прокурор Даскалов официално обяви, че има заподозрян по случая Белнейски и конкретна следа, по която се работи. Адвокатът на Колев Марин Марковски обяви днес пред bTV също, че, прокуратурата ще повдигне обвинение срещу мъж на име Лазар Колев за убийството на сестрите Белнейски в Пазарджик. 24-годишният мъж лежи в килия на националното следствие на столичната ул. "Г.М. Димитров" 52 повече от месец. Обвинението за убийството на момичетата ще бъде повдигнато в петък. Самият Колев до този момент е изтърпявал присъда в Пазарджишкия затвор. Става въпрос за дребно престъпление, обясни Марин Марковски. Според него, клиентът му въобще не е познавал сестрите и категорично отрича да има нещо общо със смъртта им. Аз лично на моите клиенти не им давам да влизат в стаята с детектора на лъжата защото там са възможни манипулации. Момчето не го е направило това нещо. Това означава, че има една опасна манипулация, заяви Марковски по повод наложения на Колев тест през детектора на лъжата. Според него, клиентът му може да бъде обвинен за убийство по непредпазливост. Вероятно ще посочи алибито си за времето, през което и извършено убийството на момичетата. Имам известни информации, каза още Марковски. Според него властта нарушава грубо правата на българските граждани. Адвокатът твърди, че в следствието имат практика, която е много опасна. В закона е казано – за всеки обвиняем трябва да бъдат представени доказателствата, въз основа на които той е обвинен. В момента те не се събрани. Аз съм убеден, че в петък те няма да ги представят, бе категоричен адвокатът на затворника. Досегашната мишена на прокуратурата бе друг пазарджиклия-Васил Телбизов, известен с прякора си Черногореца.
Христина и Росица Белнейски бяха намерени зверски убити на 30 януари 2006 г. в местността Грамадите между Брацигово и Пещера. За последно са били видени на 27 януари да излизат от заведението "Болид" в Пазарджик. По делото имаше две експертизи в България, както и в САЩ и Англия, но те не дадоха резултат. Между българските експерти се разгоря спор дали става дума за катастрофа и последвала имитация на изнасилване или за зверско убийство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци