Свързани новини

13.02.2018 09:51

Радев: Арестуваният мароканец бил доверено лице в Ислямска държава

Видян 1145 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Арестуваният у нас 35-годишен мароканец е бил едно от доверените лица в Ислямска държава. Вече получихме молба от мароканското правителство за неговата екстрадиция. Това каза в предаването Тази сутрин по bTV вътрешният министър Валентин Радев.


"Твърденията на мароканските колеги са, че той е опасен и е имал специални знания", допълни той.


Мъжът е задържан още на 13 януари на територията на България. Граничните служители са установили, че той влиза заедно още 26 сирийски  граждани незаконно през границата на страната. В рамките на проверките е установено, че носените от него 5 различни документа за самоличност са фалшифицирани, каза пред bTV говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.


Установено е, че това е лице, което се издирва за тероризъм. През цялото време мъжът се е намирал в закрит тип общежитие за бежанци, така че е останал в България, допълни тя.


Арнаудова подчерта, че вчера пред съда мароканецът е заявил, че не желае и не дава съгласие за облекчена процедура по връщането му, но едновременно с това не е подал и заявление още на 13 януари за получаване на статут. „Очевидно намерението му не е да остане в България. Вероятно според нас е имал намерение да се отправи към Западна Европа”, изтъкна говорителят на главния прокурор.


Тя отбеляза, че всички 26 лица, с които той е влязъл у нас, са роднини помежду си – това са семейства заедно с техните деца. 27-ият член се е присъединил към тях, опитвал се е да заблуди българските власти, като е представил фалшиви сирийски паспорти. Имал е даже и испански паспрот с фалшифицирани данни. Очевидно е имал намерение да използва групата бежанци, които бягат от войната, за да премине българо-турската граница и да продължи по пътя си, посочи Арнаудова.


Снимка: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,