Свързани новини

23.09.2008 16:19

Задържаха Иван Леков за 72 часа - допълнителни сведения

Видян 1459 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Зам.-председателят на Държавната агенция за младежта и спорта Иван Леков е задържан за 72 часа в следствения арест, съобщи за БГНЕС зам.-градският прокурор на София Роман Василев.


След като изтече законовият срок, прокуратурата ще поиска от съда постоянното му задържане по стража. Агенти на Държавна агенция "Национална сигурност" /ДАНС/ арестуваха по-рано днес заместник -председателят на Държавната агенция за младежта и спорта /ДАМС/ Иван Леков. Около 10.30 часа той бе изведен от сградата на институцията на бул. "Васил Левски" в столицата. Софийска градска прокуратура повдига обвинение на зам.-председателя на Държавната агенция за младежта и спорта /ДАМС/ Иван Леков за търговия с влияние. Това съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов, предаде репортер на БГНЕС. Според Кокинов едва ли ще се иска задържане на Леков, тъй като престъплението е леко. Градският прокурор допълни, че все още в прокуратурата не са виждали видеоматерила, за който съдията Христо Рискостов твърди, че съдържа доказателства за уредени мачове. На въпрос дали ще има още арести, Кокинов заяви, че това зависи от събраните доказателства по случая. Той не пожела да коментира защо по случая работи Държавна агенция "Национална сигурност", а не МВР. Държавният обвинител бе категоричен, че ако се съберат още доказателства, ще се стигне до "най-горе". Огромният скандал в българското съдийство избухна, след като съдията Христо Ристосков съобщи, че има аудио и видео запис, на който бил записан Иван Леков как урежда футболни срещи. В скандала бе замесен и председателят на Съдийската комисия на БФС в оставка Борислав Александров, който пък бе задържан в петък, но след това бе пуснат под парична гаранция в размер на 5000 лева. /БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог