Свързани новини

23.02.2009 17:05

Извънземните ни посещават от времето на фараоните

Видян 2851 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първите свидетелства за явлението НЛО (или неидентифициран летящ обект) датират още от древността. Запазени са писмени документи, фолклорни разкази и художествени изображения за необичайни въздушни феномени. Един от тези необяснени случаи е регистриран по време на управлението на египетския фараон Тутмос III (1500 - 1450 пр. н.е.), когато били наблюдавани няколко дни „огнени кръгове” по-светли от слънцето и с големина от около 45 метра, пише в „Уикипедия“. При похода на Александър Македонски в Индия пък два изригващи сребърни "щита" прелетели над войската при преминаването й през река Джаксартас през 329 г. пр. н.е.


Термините „летяща чиния” и „НЛО” стават популярни между средата на XIX в. и началото на XX в.


В България първото документирано свидетелство за НЛО е от 1858 г. и е във варненското село Аврен. Там три, приличащи на звезди тела преминават над Гергьовденския общоселски събор. Интересно явление са и кръговете в Англия, САЩ, Канада и Австралия, в които растежът на тревата се изменя по необясними причини. Според редица специалисти те са сигнализиращи места, на които трябва да кацат „летящите чинии“.


В Америка случаите се редят един след друг. След Войната бизнесменът Кенет Арнолд съобщава, че на 24 юни 1947 г., докато летял с частния си самолет видял девет ярки обекта да движат с “невероятна скорост”. От описанието му на видяното се заражда и терминът „летяща чиния“. След случката с Арнолд се появяват хиляди съобщения за НЛО като повечето от тях са в САЩ. Най-значимият от е когато екипаж на United Airlines наблюдава девет дисковидни обекта над Айдахо в навечерието на 4 юли. Друг много известен случай е произшествието в Розуел, за което се твърди, че НЛО се е разбило в пустинята.


Извършените разследвания след всички тези случаи сочат, че не всички съобщения са измислени или представляват някакъв естествен феномен, а някои са наистина необясними. Това води до създаване на проект „Знак“ в края на 1947 и проект „Синя книга“ през 1952 година от Военновъздушните сили на САЩ. „Синя книга“ е затворен през 1970-а, слагайки край на официалното разследване на НЛО от ВВС. Според слуховете обаче тайна база в пустинята край Лас Вегас се занимава с изследването на извънземните посещения на Земята. От 1974 г. специална станция в САЩ следи за преминаването на НЛО.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог