Свързани новини

19.12.2017 15:17

68 400 лв. за нищо от МВР

Видян 606 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
68 400 лв. отпуска МВР за превенция на радикализацията на бежанците в България, и то при незнаенето от социолозите на езиците им. Липсват и преводачи заради неизплащането на и без това ниските им хонорари от вътрешното министерство.
 
Социологическата агенция Тренд е спечелила обществената поръчка на МВР за „ранното разпознаване на признаците на радикализация в България. За подготовката на експертно изследване на територията на цялата страна, социолозите ще получат 57 000 лв. без ДДС, става ясно от решението за класиране, подписано от директора на Института по психология на МВР Кристина Николаева, научи Епицентър.бг.

Изследователският център Тренд е определен за победител, тъй като е предложил най-ниска цена.

„Останалите участници - „Обединение Витоша рисърч и ЕСИ – Център“ ДЗЗД, „Естат“ ООД", „Сова 5“ АД, „Глобал метрикс“ ЕООД, „Обединение Стратегма - Блу пойнт“, „Маркет линкс“ ООД и „Прогрес консулт ЕООД“ са отпаднали от конкурса по силата на критериите за „предлагани ценови параметри“. Единствено „Институт за изследване на населението и човека“ БАН, е отстранен, защото направеното ценово предложение не отговаря на изискванията посочени от Възложителя.

Всички други участници са класирани според техните оферти.

След отварянето на ценовите оферти двама от участниците са дали с 20% икономически по-благоприятни оферти. На тези участници – Изследователски център „Тренд“ и Обединение „Витоша Рисърч и ЕСИ-Център“ ДЗЗД, са поискани финансови обосновки, с които аргументирано и законосъобразно да изложат обективни предпоставки за техните по-благоприятни цени.

Официалното задание в обществената поръчка на МВР гласи: „Провеждане на национално експертно изследване на тема: Ранно разпознаване на признаци на радикализация с оглед осъществяване на ранна превенция“.

Финансирането на задачата ще бъде с европейски пари, идващи от по Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Първият етап включва подготовка на изследването, за която ще се използва научно-изследователската литература - чуждестранни и български източници. В тази част изследването ще търси корените на феномена "радикализация" като изпълнителят на поръчката трябва да подготви предварителен доклад.

Във вторият етап ще трябва да се осъществи самото изследване, като ще бъдат интервюирани 950 лица, като подборът им трябва да обхваща всички изброени уязвими общности: мигранти настанени в центрове за временно настаняване на чужди граждани, представители на етнически и малцинствени групи – роми, турци и др. както и служители на МВР, работещи „на терен“ (служители на Гранична полиция, Охранителна полиция и Дирекция Миграция).

Изследването следва да се проведе чрез прилагане на различни качествени и количествени методи, включени в създадения научно-изследователски инструментариум за разпознаване и дефиниране на признаци за радикализация, личностни, социални и икономически предпоставки, както и видовете радикализация.


В третия етап изпълнителят трябва да изготви научен доклад на базата на проведеното изследване. Както и наръчник, формиран на базата на получените резултати. Разбира се, няма как да се мине и без научна конференция, която е включена в четвъртия етап на заданието. Възложителят, в случая МВР, ще се погрижи и съответно плати за провеждането на форума, на който ще бъдат представени резултатите от изследването.

Собственици на Изследователския център „Тренд“ ООД са младите социолози Анастас Стефанов, Димитър Ганев и Евелина Славкова.
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

  Гонят Валя Ахчиева от БНТ

Гонят Валя Ахчиева от БНТ

Предаването на Валя Ахчиева ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 27 януари 21:00ч.

Талисманът

Режисьор: Скот Хикс
В ролите: Зак Ефрон, Тейлър Шилинг, Блайт Данър , Адам ЛеФевр, Джо Крест, Райли Томас Стюарт, Кортни Джеймс Кларк, Камеран Бенфилд и др.

виц на деня

Чудя се какво толкова му харесват хората на този Фейсбук. На мен лично след десетия част ми става скучно.

към хороскоп хороскоп

козирог

Ще промените мнението си по въпрос

Ще промените мнението си по въпрос, след направена