Свързани новини

24.11.2017 14:05

Борисов: Прегърнах Меркел да й дам кураж

Видян 1527 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прегърнах Ангела Меркел да й дам кураж, дано състави правителство. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов в Брюксел, предаде Фокус. Във връзка с Брекзит, премиерът коментира: „За съжаление, все повече се говори, че може и без споразумение да стане излизането на Великобритания, но, разбира се, изобщо не ангажирам с моето мнение ЕС или нашето председателство. Просто това ми е усещането“.


 „Но на 11 декември имаме среща с г-жа Тереза Мей, с министъра на вътрешните работи, а финансовият министър си е заявил среща и той. Защото не само заради председателството, а най-вече в сферата на сигурността, борбата с тероризма, огромните връзки и невероятно добрите взаимоотношения, които има между полицейските служби, те искат да ги запазят на нивото, на което са сега. И аз не само, че не съм против, но това би било прекрасно и за България, и за сигурността в Европа. Надявам се да поддържаме добри отношения и да имаме един благоприятен сюжет“, допълни Борисов.


 „Надали има някой, който да не си обяснява, освен Великобритания, че ще излезе от ЕС една от най-мощните икономики, което не е добър фактор. Така са решили, това са гласували. Ние сме длъжни да вървим напред. Заради това подобни срещи като на днешния съвет, когато се разширява периферията и се дава възможност за по-добър стокообмен и повече държави да се приемат – да, не са идеални, всички и знам, че идеални няма дори в Европа, но колкото повече са тук при нас, колкото повече от нашите европейски ценности, диалога и компромиса са факт това е добре за Съюза“, добави премиерът.



Относно подготвена ли е България за неочаквани събития, като Брекзит Борисов заяви: „Сега да кажа, че сме подготвени означава, че се надценяваме. Ако попитате, който и да е премиер тук или канцлер те ще ви кажат, че не са подготвени. Това не е решение само на България“. „Да, ще ни струпа много, защото темите са много – източното партньорство, Западните Балкани, Брекзит, бюджетните рамки, европейската сигурност и отбрана, киберсигурността“, поясни Бойко Борисов.



Премиерът уточни, че разчита и на колегите си в Българите – на президента, на председателя на Народното събрание, на партиите в парламента. „Сега месец преди председателството да излизаш и казваш, че трябват предсрочни избори при положение, че само преди шест месеца им дадох да управляват. Дадохме оставка и казахме – ето, каквото каже народът. Не виждам това да е добър тон, но това си е тяхна работа“, допълни Борисов.



Премиерът уточни, че се е видял с Ангела Меркел, на която е дал подкрепата си. „С Ангела сега се прегърнахме да й дам кураж, дано състави правителство, защото докато Германия е блокирана с тези преговори нищо не върви както трябва. Важно е в Германия, в Австрия да има правителства“, каза още министър-председателят.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.