Свързани новини

24.11.2017 11:41

Депутатите не признават вина по делото на ЕК срещу БЕХ

Видян 1748 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Парламентът заседава при закрити врата, след като беше внесена извънредна точка в дневния ред, свързана с делото на Европейската комисия (ЕК) срещу Българския енергиен холдинг (БЕХ) за възможна злоупотреба с господстващо положение на газовия пазар от страна на дъщерните му държавни дружества "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз", съобщи БНР. Народните представители с пълно единодушие са гласували в подкрепа на приключването на делото без признаване на нарушенията, за които се твърди, и без поемане на отговорност за тях, включително относно евентуална финансова санкция.

Проектът за решение за предприемане на необходимите действия за приключване на делото е по искане на народните представители от БСП Таско Ерменков и Жельо Бойчев.

С решението Народното събрание възлага на министъра на енергетиката Теменужка Петкова да предприеме всички необходими действия за защита на интересите на страната ни и на дружествата БЕХ, "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз", в това число и действия за обжалване на евентуално забранително решение.
Закритото заседание се наложи заради цифрите, които са били изложени по време на това заседание, които не са достояние на медиите.


"Не се съгласихме да признаем вина, така че няма да произлязат никакви щети", категоричен беше Ерменков след гласуването, съобщи Дир.бг.

Той подчерта, че от 179 депутати в залата 179 са подкрепили решението и това е доказателство, че, когато има политическа воля и интересът на държавата е на първо място, се постига консенсус.

"Защитаваме национален интерес, защитаваме суверенитет и се опитваме да бъдем в полза на държавата", обясни зам.-председателят на енергийната комисия.

Той уточни, че, докато няма окончателно решение, България има ходове и перспектива да не се допускат излишни разходи на финансови средства.

По думите му ЕК решава дали ще има глоба и като излезе това решение, то ще бъде публично.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион