Свързани новини

06.11.2017 12:06

Мнозинството вече знае кой ще бъде здравен министър

Видян 1239 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Политическият съвет на управляващата коалиция утвърди официалната номинация за министър на здравеопазването, съобщиха от правителствената пресслужба. До рокадата се стигна след разследване на bTV, от което стана ясно, че досегашният титуляр проф. Николай Петров е сключвал договори за стотици хиляди левове с фирмата на свой близък.


На днешното редовно заседание лидерите на партиите от коалицията са разгледали няколко възможни кандидатури. Предложението за министър ще бъде внесено от премиера Бойко Борисов в парламента веднага след приемането на Бюджет 2018, обявиха от „Дондуков” 1.


Сред другите теми, които са били обсъждани от лидерите на мнозинството, са били и такива, свързани с конкретни политически заявки на отделните партии.


Така например ПГ на ГЕРБ и „Обединени патриоти” ще сформират екип от юристи, който да изготви правен анализ и да направи предложения за законодателни промени по отношение на отпадането на давността за престъпления при приватизационни сделки. Още преди година Бойко Борисов обяви, че ще прави „ревизия на приватизацията”.


Обсъдени са били и предложения за изменения в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, Единната система за туристическа информация, промени, ограничаващи нивата на шума в зимните и летните курорти, както и предложения, свързани с преместваемите обекти по плажовете – една от каузите на вицепремиера Валери Симеонов.


Политическият съвет на коалицията е отчел, че реализирането на 4-годишната управленската програма на правителството за първите 6 месеца се изпълнява в срок



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели.