Свързани новини

20.10.2017 09:57

Путин: САЩ искат да извадят Русия от европейския енергиен пазар

Видян 1397 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Последните санкции на САЩ целят да извадят Русия от европейския енергиен пазар, за да може Европа да закупува по-скъп американски втечнен природен газ, заяви руският президент Владимир Путин по време на заседанието на международния дискусионен клуб Валдай, предава ТАСС.

Путин добави, че се правят опити и за възпрепятстването на прокарването на нови газопроводи, въпреки че такава диверсификация на логистиката е, по думите му, „икономически ефективна, изгодна за Европа и служи за укрепването на сигурността.

Друга тема, която Путин засегна е, нуждата от реформи в ООН, предаде РИА Новости. „Необходими са реформи, усъвършенстване на системата на ООН. Но тези реформи трябва да бъдат постепенни, еволюционни и, разбира се, трябва да са подкрепени с преобладаващо мнозинство от участниците в международния процес с широк консенсус“, каза държавният глава на Русия.

Информационна агенция РИА Новости предаде и мнението на Путин за икономическата ситуация в Русия. Руският президент заяви, че страната му е отбелязала икономически ръст и рекордно ниска инфлация. Според Путин, създаването на нови институции за развитието на икономиката, като резервен валутен фонд и Банка за развитие, водят икономиката към по-добро бъдеще.
Темата за отношенията със Запада не беше пропусната от президента на Русия. Владимир Путин упрекна Запада в двойни стандарти по въпроса за Каталуния, предаде Интерфакс. „Получава се така, че за някои наши колеги има правилни борци за независимост и свобода, и има сепаратисти, които не могат да отстояват своите права дори и с помощта на демократични средства“, каза Путин от Сочи.



„Трябваше по-рано да помислят – сякаш никой не е знаел за подобни продължаващи с векове противоречия в самата Европа? Естествено, че знаят. Въпреки това те фактически приветстваха разпада на редица държави в Европа, без да крият радостта си по този повод. За какво трябваше така лекомислено, безотговорно, в желанието си да угодят на Вашингтон да подкрепят отделянето на Косово, провокирайки подобни процеси в редица други региони“, разкритикува той европейските страни.



Руският президент обвини и Вашингтон, че не изпълнява своите задължения по договорите за ядрени и химически оръжия, предаде Reuters. Той заяви, че въпреки призивите за сътрудничество по глобалните въпроси, САЩ са демонстрирали „егоизъм“. Все пак Путин подчерта, че Русия се надява да разшири сътрудничеството си със САЩ. Той заяви, че американският президент Доналд Тръмп трябва да бъде уважаван, тъй като е избран от народа си и има демократичен мандат. Путин добави, че именно опонентите на Тръмп в САЩ му пречат да изпълни много от предизборните си обещания.



Владимир Путин засегна и темата с ядреното разоръжаване, като заяви, че то е възможно и Русия го желае, предаде руската НТВ. Според Владимир Путин, високотехнологичните страни притежават нови оръжейни системи, които не отстъпват на ядреното оръжие.
Относно бъдещите президентски избори в Русия, Владимир Путин очерта основните задачи пред бъдещия президент, който и да е той, предаде РБК. Ключова задача ще е превръщането на Русия в конкурентноспособна страна.



„ Гъвкава от гледна точка на развитието на икономиката, устремена към бъдещето – от гледна точка на новите технологии, оценяването на възможностите им и използването им“, каза той.


Източник: Агенция Фокус



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и