Свързани новини

15.09.2017 09:28

Председателят на СГС подаде оставка

Видян 1479 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Софийския градски съд Калоян Топалов и една от заместничките му Биляна Балинова подадоха оставки. Това потвърди за БНТ съдия Балинова и каза, че мотивите са лични.


От Топалов за момента няма коментар. И двамата са депозирали пред ВСС искане да напуснат не само ръководните постове, но и съдебната система. Те настояват Висшия съдебен съвет да ги освободи от постовете им от 2 октомври. Само ден по-късно изтича мандатът на сегашния състав на СГС.


Калоян Топалов бе избран за шеф на Софийския градски съд през 2015 г., след отстраняването на тогавашния председател Владимира Янева. Топалов е граждански съдия и сам влезе в надпреварата за титуляр на СГС, катот той беше и единствен кандидат.


При встъпването си в длъжност, Топалов обяви, че осъзнава, че му престои дълъг и не лек път. "СГС трябва да започне да работи нормално и да може да осигури на обществото качествено и справедливо правосъдие". Почти година след това в интервю за "Дневник" от май 2016 година, Топалов заяви, че в "съда вече се диша по-леко".


Топалов влезе в задочен спор с прокуратурата, след като той и заместниците му изготвиха доклад за безбройните нарушения при издаването на разрешения за подслушване.


Документът беше изпратен на прокуратурата. Впоследствие главният прокурор Сотил Цацаров се оплака на съдебния съвет, че председателят на СГС Калоян Топалов и заместниците му не изпращат на прокуратурата делата, свързани с разрешаване на специални разузнавателни средства (СРС), по които са допуснати нарушения. Топалов отказа да изпрати делата с мотив, че наблюдаващият прокурор може да посочи кои дела иска или да поиска копия от необходимите за целите на проверката, пише още "Дневник".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв