Свързани новини

17.02.2009 13:59

Диков: "Извършена е частична оценка на инфраструктурата на Студентски град!"

Видян 1600 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Не виждам друг вариант, за да се подобри ситуацията в Студентски град, освен отчуждаването на земите!" Това каза главният архитект на София Петър Диков по време на обществената дискусия на тема "Сигурност, удобства и бъдеще“, предаде БГНЕС.


По думите на Диков, общината работи по проблемите на Студентски град още отпреди инцидента, при който загина 20-годишният студент Стоян Балтов. По настоящем е извършена частична оценка на инфраструктурата на Студентски град, а цялостната оценка ще бъде готова до месец и половина. Главният архитект на София определи ситуацията в Студентски град като „резултат от едно нормативно и политическо безумие“. Целта на звеното по архитектура и градоустройство ще бъде да върнем терените на висшите учебни заведения и да се обособят ясни граници на студентските общежития като миникампуси, каза Диков. Това, което в момента се прави е разработването на план, в който да бъдат посочени границите с контрол и на хора и на автомобили. По думите на Диков, по този начин ще се подобри транспортът на Студентски град, който е един от най-слабо осигурените в столицата, предвидено е и осигуряването на трамваи, както и за метрото, което трябва да заработи в близките няколко месеца.


Председателят на ЕНП Мария Капон от своя страна коментира, че "не трябва от прозорците ни да се вика, за да видим какво се случва“. Председателят на СДС Мартин Димитров допълни, че вратата на СДС ще бъде винаги отворена за добрите идеи и припомни инициативата на СДС и студентите граждани да могат да участват на заседанията на парламентарните комисии, която беше предприета от парламента. На срещата присъстват още народният представител Елеонора Николова, председателят нa Фондация "Конрад Аденауер“, ръководителите на Седмо РПУ в Студентски град, кметът на район "Студентски“ Димитър Дилчев и др.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

лъв