Свързани новини

29.08.2017 14:12

Дъждът загаси Кресна след 6 дни безпомощност

Видян 1627 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дъждът успя да изгаси пожарите в Кресненско, които властта безпомощно се опитваше да овладее 6 дни. За разлика от други такива случаи, този път премиерът не бе на мястото на инцидента, въпреки професионалната си квалификация и това може би обяснява нещата.


"Преди шест дни по заповед на премиера беше активиран Националният план при бедствия в частта заплаха от голям пожар. Създаден бе бързо Национален кризисен щаб", припомни министърът и уточни, че заповедта вече е изпълнена.


Досега в гасенето на пожара средно на ден са се включвали по 500 пожарникари, сред които доброволците от Министерство на отбраната и Агенцията по горите. „70 единици техника: двата военни вертолети. Днес включихме такъв от частна фирма“, допълни Радев. По думите му хората от населените места в околността вече могат да се завръщат.


„Остава контролираният достъп от полицията поради причините, които сме обяснявали досега. Ток има навсякъде, включително в тунела. Няма проблем с далекопроводите“, коментира Радев.


Министърът на вътрешните работи предупреди хората да внимават, когато варят компоти и палят огньове, защото така може да възникне пожар. „Движението по пътя е нормализирано“, каза министър Радев. Той обърна внимание на шофьорите да не хвърлят фасове от прозорците на колите си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв