Свързани новини

31.07.2017 15:44

Да бъдат разпуснати 33 политически партии, иска прокуратурата

Видян 1507 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийска градска прокуратура е внесла искови молби в Софийски градски съд за разпускане на 33 политически партии, съобщиха от прокуратурата. За прекратяване на 31 от тях се посочва като мотив "неучастие в политическия живот", а за други две - неподаване на финансови отчети. Това са:


„Българска национално – радикална партия", „Социалистически младежки съюз“, „Съюз на демократичните партии и движения ЕРА- 3“, „Отечествена партия на труда“, „Български бизнес блок“, „Алтернативно социалистическо обединение – независими“, „Движение „Народен юмрук“ за защита на пенсионери, безработни и социално слаби граждани“, „Българска християнска коалиция“, „Съюз България“, „Движение за единение на нацията“, „Движение кредитор на доверие“, „Политическо движение Заедно за Сливен“, „Роден край“, „Камара на експертите“, „Републиканско – демократическо движение на всички отрудени и обременени“, „Обединена партия на пенсионерите в България /ОППБ/“, „Съюз на националното достойнство Гранит“, „Българска национал-патриотична партия“, „Обединение Достойна България“, „Народняшка земеделска партия „Никола Петков“ “, „Политическа партия Дела“, „Партия на либералната алтернатива и мира /ПЛАМ/“, „Северна лига“, „Гражданско движение Глас“, „Черноморец“, „Партия Движение за социална солидарност“, „Българска индустриално аграрна партия“, „Единен пенсионерски съюз“, „Български граждани ЗБОРИМ“, „Нова Европа“, „Победа“, „Национално патриотично обединение“, „Движение за благоденствие и възход“.


На прекратяване по реда на чл. 40, ал.1, т.3 от ЗПП (неучастие в избори за народни представители, президент и вицепрезидент, общински съветници и кметове за период повече от 5 години от последната им съдебна регистрация) подлежат 31 политически партии.


Поради неподаване на задължителните по закон годишни финансови отчети пред Сметната палата за две последователни години, СГП е внесла искове за прекратяване против две политически партии, както следва: „Национално патриотично обединение“ и „Движение за благоденствие и възход“.


СГП ще продължи да упражнява правомощията си по ЗПП при наличието на законовите основания за прекратяване на съответните партии и в защита на обществения интерес, се казва в съобщението.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

везни