Свързани новини

15.02.2009 12:34

РЗС: Орешарски покровителствал ли е „кръга Мургина” ?

Видян 2148 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Политическият съвет на партия “Ред, законност и справедливост” настоява Пламен Орешарски да бъде извикан пред Парламентарната комисия за борба с корупцията във връзка с аферата „Мургина”, съобщиха пред БГНЕС от партията.


Народните представители Яне Янев и Димитър Абаджиев още утре ще внесат проект за въпросник, на който министърът на финансите да даде отговори пред парламентарната комисия. Трябва да се разбере Орешарски покровителствал ли е „кръга Мургина”. Обществото трябва час по-скоро да получи пълна информация за следното:
Контрабандистите на финансови транзакции свързани ли са с политици, полицаи и магистрати? Защо българските граждани години наред тънат в неведение за колосалните кражби от техните данъци? Кой и как е покровителствал трафикантите на ДДС?
Има ли и други измами, свързани с възлагане на обществени поръчки, одитиране и управление на евросредства в Министерството на финансите? Така конкретизират въпросите си двамата депутати. Преди Орешарски да се яви в комисията очакваме серия от уволнения на данъчни чиновници, замесени в най-голямото източване на пари от държавната хазна на България за времето на прехода. По наши предварителни данни пряко или косвено в цялата страна и по цялата верига на източване са замесени над 1000 данъчни служители. Според РЗС схемите на Мургина са били по-дръзки от САПАРД-осването на еврофондовете и по-безцеремонни от публичните убийства в България.
РЗС тази седмица ще внесе нов сигнал до Софийска градска прокуратура срещу „кръга Мургина” и покровителите му за злоупотреба с власт и търговия с влияние, се заключава в съобщението на ПП РЗС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева