Свързани новини

15.02.2009 12:03

20 млн. лв. за доизграждане на метрото

Видян 1663 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Тази година правителството ще отпусне 20 млн. лв. за доизграждането на метрото!" Това съобщи примиерът Сергей Станишев по време на огледа на завършването на тунелите между „Пл. Св. Неделя” и Стадион „Юнак”, предаде БГНЕС.


Още 14 млн. лв. са предвидени за вагони. Станишев изтъкна, че това е добър пример за взаимодействието между институциите в полза на хората. Столичният кмет Бойко Борисов покани за 6-ти май министър – председателя на откриването на отсечката от кв. "Младост" до бул. "Драган Цанков". Мисля, че до 2-3 месеца софиянци ще имат една голяма придобивка, заяви столичният кмет, като изтъква, че това в голяма част ще облекчи трафика. На 5-ти февруари е пристигнала машината за пробиване на подземни тунели, известна у нас като "къртица", разкриха от фирмата изпълнител на проекта "Сайсей". Надяваме се до края да няма други непредвидени забавяния. Ще приключим участъка до края на година, казаха още от компанията. Посланикът на Япония у нас изказа специална благодарност на българската страна и изрази задоволството си, че завършването на метрото съвпада с честването на 50-годишнината от възобновяването на дипломатическите отношения между България и Япония. Метростанцията под стадион Васил Левски е решена в розово-червената гама. Станцията пред "Интерпред" е синьо – червена, а следващата в жълто-кафява. Участъкът „ж.к.Младост І- ж.к.Младост ІІІ - бул.Цариградско шосе”от следващото разширение на първия метродиаметър представлява част от трасето „Младост-Дружба-Летище”. Той е 2,2 км, ще има 2 метростанции и голям подземен буферен под бул."Цариградско шосе" с 2000 паркоместа. Освен обслужването на прилежащите микрорийони той има важна буферна роля за пътниците от многобройните крайградски автобусни линии и автомобилния поток навлизащ в града по най-натоварената входна артерия на града - бул. Цариградско шосе. След направено проучване от консултанти на Европейската инвестиционна банка участъкът е предложен за финансиране от банката с местно съфинансиране. Първата метростанция от този участък ще обслужва прилежащите части от ж. к. Младост1А и ж. к. Младост 3, а чрез съответен довеждащ транспорт и останалата част от ж. к. Младост. Тя е разположена под пътното платно на бъдещия булевард Универсиада с изходи към двата микрорайона на жилищния комплекс. Втората метростанция от участъка има изключително важна буферна роля. Тя е разположена под пътното платно на бул. "Цариградско шосе" до международния изложбен център „ЕXPO 2000”. Само в сутрешния пик по този булевард в столицата влизат над 12 000 автомобила, а дневно още няколко десетки хиляди автомобила. Поради тази причина на това място се предвижда голям буферен паркинг за автомобилите навлизащи в столицата и крайна спирка на многобройните крайградски автобусни линии. Трасето в целия участък е подземно. По-голямата част от тунелите, метростанциите и подземния паркинг под бул. "Цариградско шосе" ще се изграждат по открит способ в укрепени котловани. Част от тунелите в близост до бул. Цариградско шосе ще се изграждат подземно по Нов австрийски метод. Строителството на участъка започва през месец февруари 2009 г. и следва да приключи през 2012 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Въздържайте се от сложни решения с продължително влияние

Въздържайте се от сложни решения с продължително