Свързани новини

12.07.2017 11:51

Манолова: Закриването на училището в Тодорово противоречи на обявената политика от кабинета

Видян 1415 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Жители на село Тодорово, община Исперих, са потърсили подкрепа от омбудсмана на Републиката притеснени от решението на кмета и Общинския съвет за закриване на училището в селото и още 7 детски градини. Това съобщи за Радио Фокус омбудсманът Мая Манолова, която днес организира изнесена приемна на място по случая. Тя поясни, че училището не е от най-малките и би следвало да се положат усилия, за да се подкрепи неговото функциониране.


„Още повече на фона на обявяването на образованието от страна на Министерски съвет за основен приоритет и на приетия в началото на месец юли Междуинституционален механизъм за обхващане и задържане на всички деца в образователната система. Приведено на разбираем език това означава осигуряване на достъп, подкрепа на семействата и подкрепа на училищата в отдалечените населени места. Това решение за закриване на училище е в обратна посока на водената от правителството политика. Според мен към подобни действия няма как да се пристъпва, без да се чуе мнението на общността и мнението на хората да има най-голяма тежест за крайното решение“, коментира тя.


Мая Манолова допълни, че в предварителен разговор с министъра на образованието е станало ясно, че помежду им няма противоречие по разбирането, че до закриване на училища трябва да се пристъпва, едва когато всички други възможности за подкрепа са изчерпани.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате