Свързани новини

07.07.2017 14:07

МВР и прокуратурата разследват Пикадили

Видян 1559 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийска градска прокуратура разпореди на ГД „Национална полиция“ да извърши проверка за наличие на данни за престъпление от фирмата-собственик на "Пикадили".


Проверката ще е за данни за престъпление срещу финансовата, данъчната и осигурителната системи или друго от общ характер, съобщиха от държавното обвинение.


Тя е по жалба от членове на инициативен комитет на бивши служители на „Селект трейд“ ЕООД, стопанисващи веригата магазини „Пикадили“.


От прокуратурата са разпоредили разследващите да вземат писмени обяснения от сигналоподателите, управителите и представителите на „Селект трейд“ в периода от 01.01.2015 г. до настоящия момент, както и от хората, управлявали и представлявали „Пикадили“ ЕАД в периода от 01.01.2015 г. до 20.02.2017 г. и счетоводителите на търговските дружества.


В рамките на проверката ще бъдат изискани данни от НАП относно:


    брой на осигурени лица с регистрирани трудови договори със „Селект трейд“ ЕООД/„Пикадили“ ЕАД в периода от 01.01.2015 г. до настоящия момент;


    подавани ли са декларации от „Селект трейд“ ЕООД/„Пикадили“ ЕАД по НАРЕДБА № Н-8 от 29.12.2005 г. за съдържанието, сроковете, начина и реда за подаване и съхранение на данни от работодателите, осигурителите за осигурените при тях лица, както и от самоосигуряващите се лица за всички осигурени лица работили в „Селект трейд“ ЕООД/„Пикадили“ ЕАД и ако не за кои лица не са подавани и за кои периоди;


    за всички лица с регистрирани трудови договори със „Селект трейд“ ЕООД/„Пикадили“ ЕАД внасяни ли са осигурителни вноски и ако не - за кои лица не са внасяни такива, за кои периоди и в какъв размер.


От НАП се изисква информация дали са извършвани данъчни ревизии на „Селект трейд“ ЕООД/„Пикадили“ ЕАД в периода от 01.01.2015 г. до настоящия момент, същите приключили ли са, издадени ли са ревизионни актове и същите влезли ли са в сила.


Софийска градска прокуратура е разпоредила да се изиска от Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда” информация за това дали са извършвани проверки на „Селект трейд“ ЕООД/„Пикадили“ ЕАД и да се представят заверени копия от актовете, с които са приключили проверките.


Указано е "Национална полиция" да приключи проверката в 30-дневен срок и да докладва материалите в прокуратурата.


В средата на март десетки служители на "Пикадили" излязоха на протест в София и във Варна заради неизплатени заплати и осигуровки.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей