Свързани новини

12.02.2009 10:25

Караджич лекува и в Хага

Видян 1594 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич, който се намира в ареста на Международния трибунал за военни престъпления в Хага, продължава да лекува и в затвора, съобщи БГНЕС.


Една от най-известните македонски фолк звезди Соня Тарчуловска призна, че Караджич я е излекувал. Съпругът на Соня Йохан Тарчуловски излежава 12-годишна присъда заради извършени престъпления срещу етнически албанци през 2001 година по време на конфликта в Македония. "Преди едно от посещенията ми в Хага имах няколко операции и си сложих нови зъби. Зъболекарят ме предупреди да не пътувам, защото може да се стигне до усложнения, но аз не го послушах и заминах за Хага. Веднага след като пристигнах започнаха невероятни болки. Нямах никакви лекарства със себе си, а след като влязах в затвора нямаше как да излизам и да търся аптека", разказва Тарчуловска. Като видял пребледнялата си съпруга Тарчуловски веднага е извикал Караджич. "Йохан ми каза, че Караджич помага на всички затворници. В началото мислех, че се шегува, но много бързо разбрах, че нещата са сериозни. Караджич седна до мен и ми каза да сложа ръката на мястото, където имам болки и да я държа там 5 минути. След пет минути нямах никакви болки. Наистина ми помогна и ме излекува", разказва известната македонска фолк звезда.
БГНЕС припомня, че след като се укриваше в продължение на близо 12 години Радован Караджич бе задържан в средата на миналата година в Белград. Седмица след ареста си той бе предаден на Международния трибунал за военни престъпления в Хага. Докато се укривал в Белград Караджич е работил под чужда самоличност като д-р Дабич и е практикувал алетернативна медицина. Караджич е обвинен в извършването на военни престъпления и геноцид по време на войната в Босна и Херцеговина.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни