Свързани новини

23.05.2017 10:45

НАТО изключва Австрия от основните партньорски програми?

Видян 1670 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Заради напрежението между Виена и Анкара австрийските войници в бъдеще няма да имат възможност да участват в обучения заедно с държавите от НАТО и ще бъдат изключени за неопределено време от всички основни програми за партньорство с Алианса, съобщава баварският вестник Der Münchner Merkur.


Окончателното решение трябва да бъде взето във вторник, информираха високопоставени дипломати на НАТО. Причината за инициативата срещу Виена е вето на правителството в Анкара, чрез което Турция реагира на продължаващите искания на Австрия за прекратяване на преговорите за присъединяване към ЕС и на критиките, които австрийските политици отправят към президента Реджеп Тайип Ердоган.


Страните от НАТО трябва да се произнесат за реформиране на сътрудничество с 41 страни партньори от Европа, Азия и бившите съветски републики като Грузия и Украйна, така че в бъдеще всяка страна да има индивидуално договорена сделка с Алианса.


"За съжаление, накрая Ердоган ще надделее с изолацията на важна страна партньор като Австрия", коментира топ дипломат на западния отбранителния съюз. В кръговете на Алианса заявяват, че искат този "досаден проблем" да бъде решен преди срещата на НАТО в четвъртък, на която ще присъстват президентът на САЩ Доналд Тръмп. Реформата може да доведе до възобновяването на основни програми, като например „Партньорство за мир“. Австрия обаче няма да бъде включена в нея, предаде Фокус.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

скорпион