Свързани новини

13.04.2017 13:33

Цветанов: В края на мандата - 650 лв. мин. заплата, 1500 лв средна

Видян 1751 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Приоритет ще бъде увеличаването на БВП, за да се достигне в края на мандата средна работна заплата от 1500 лв. и 650 лв. минимална. Това каза зам.-председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти във връзка с приоритетите, включени в управленската програма, предаде Фокус.


„За мен е изключително важно, че основен приоритет във външната политика и отбраната е България да е сериозен и активен член в НАТО и ЕС, както и стъпките, които могат да бъдат начертани за колективната отбрана. Няма промяна относно евроатлантическата ориентация на страната. Това, което е записано в акцентите на управленската ни програма, е силен Европейски съюз, силно представяне на Председателството, на което България ще бъде водеща, за да можем да защитим интересите на българските граждани, които живеят и учат във Великобритания“, посочи Цветанов. Той допълни, че сред основните приоритети за председателството, е заложена и приемствеността, която трябва да има за свършеното до сега от всички екипи, които са работили по тази част.
„За мен е изключително важно и, че в темата социална политика обвързваме помощта със заетост на трудовите и активни хора, а не само да се получават социални помощи. Това, което е изключително важно и беше акцент в нашата управленска програма и има сходства с програмата на „Обединени патриоти“ е помощта, която ще се дава на социално слабите - тя ще бъде обвързана с това децата им да посещават детска градина и училище, за да може наистина да имаме перспектива и икономически растеж с тези хора, които ще могат след време да бъдат активни и да имат съответната адекватност за трудовия пазар“, коментира Цветанов.
По темата за сигурността и обществения ред, той изтъкна като приоритет полицейското присъствие във всяко едно населено място. „Тук слагаме и един сериозен акцент, заради това, което получихме като информация при обсъждането на секторната политика „сигурност“ – това е Закон за частната охранителна дейност, който може също да подпомогне ефективността в борбата с престъпността“, посочи той. Като приоритети Цветанов се спря също и на прекратяване на формализма в наказателния процес, изцяло нова наказателна политика, нов Наказателен кодекс, тримесечни отчети на председателите на ВКС, на ВАС, на главния прокурор.
„Всички инфраструктурни проекти, които са заложени, както в нашата управленска програма, имат пълно сходство и в програмата на „Обединени патриоти“. Това дава икономически растеж и добра перспектива за страната ни, както за българските инвестиции, така също и за създаването на нови работни места от инициативния и малки бизнес“, заяви Цветанов. Той допълни, че сред приоритети е и намаляването на административната тежест на бизнеса. „Това е изключително важно, за тези активни и предприемчиви български граждани, които искат да се занимават със среден и малък бизнес“, отбеляза Цветанов.
По думите му приоритетно ще бъде и всичко, свързано с увеличаването на БВП, за да се достигне в края на управленския мандат през 2021 година до 120 милиарда лева, което ще позволи средна работна заплата от 1500 лева и 650 минимална работна заплата. „Първата стъпка при пенсиите ще бъде 180 лева през 2017 година, след което в края на година ще бъде 200 лева“, допълни Цветанов.
По думите му много важна стъпка е и справянето с фалшивите ТЕЛК-ове. „В момента държавата плаща около милиард и 700 милиона лева. Ако действително има ефективност в това, което сме предвидили като мерки, ще могат тези средства да отиват за индексиране на пенсиите, когато се съберат съответните финансови ресурси“, посочи Цветанов.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей